fbpx
Close

Anett Kontaveidi võit: naiste tennise klassika, seekord meie kasuks

Anett Kontaveit treenimas Cincinnatis enne turniiri algust. / Foto: Zumapress/Scanpix

Anett Kontaveit (2) sattus suurtessee raskustesse Cincinnati turniiri 2. ringi kohtumises Tereza Martincovaga (Tšehhi, WTA 71.), kuid suutis pärast lühiajalist vihmapausi, mille ajaks peamine oli juba päästetud, võits 3:6, 7:5, 6:4.

Peab ausalt ütlema, et on kummaline, kui mängu võidab tennisist, kes kohtumise ühel perioodil kaotab 18 punkti järjest, aga just nii täna läks. Aga kuna see võitja oli meie oma mängija, siis järelikult on kõik õige!

Kohe mängu algul torkas silma, et Martincova tegutseb pingevabamalt, tema ründelöögid olid palju kontrollitumad ja äralöögid loogilisemad. Kui Anett on hoos, jookseb tema mäng kui õlitatult ja iga hea löögi korral saad olla kindel, et punkt nüüd tuleb. Vastupidiselt pead aga tema raskemal hetkel alati mõtlema: kuhu see pall nüüd lendab. Heas hoos olles tunduvad isegi Anetti tugevad vastased nõrgana ja need, kes tunduvad tugevana, mängu ikka ei võida (nagu Jekaterina Aleksandrova Moskva või Maria Sakkari Peterburi finaalis)..

Igatahes täna sellist tunnet polnud ja kuigi Anett jõudis esimeses setis seisult 1:3 järele 3:4, algas järgmises geimis tema 30:0 eduseisult katastroof. Anett kaotas selle geimi viimased neli punkti, siis seti viimase geimi ja järgmise seti kaks esimest geimi nulliga ja jäi oma servil taha 0:30. Kas lugesite kokku? 4 x 4 + 2 = 18 – nii palju punkte kaotas Anett järjest. Ta sai teise seti seisul 0:2, 0:30 punkti, aga geimi ikkagi kaotas.

Kuid naiste tennises ei ole 6:3, 3:0 veel kindel edu, eriti kui vastas on maailma 71. reket. Ja kuidagi hakkas Anett mängu sisse saama, mängis pikki punkte kindlamini ja natuke eksis varasemast rohkem ka vastane. Kui Anett võttis kaks murret tagasi ja juhtis 5:4, oli ta selles setis ikka veel kaotanud ühe punkti rohkem, aga seisul 6:5 võttis ta Martincova viimase geimi nulliga, seekord küll vastase lihtvigade arvel.

Otsustava seti algus oli aga natuke sarnane esimese sseti algusega, kus Martincova teenis punkte lihtsamalt. Kuid nüüd võitles Anett pea kõik rasked punktid enda kasuks ja sellega hoidis mängu võrdsena. Ta mängis paremini, kuid päris kindel Anetti tegutsemine ikka veel polnud. Anetti eduseisul 3:2, kuii vastane oli servigeimis ees 40:30, hakkas vihma sadama.

Paus ei kestnud siiski kaua, kuid pärast mängu jätkumist võitis Martincova servigeimi ja murdis Anetti servi seisuks 4:3. Nüüd aga viimane võitlus alles algas. Anett võitis 16 punkti kestnud geimi neljandalt murdepallilt ja viigistas uuesti. Seisul 5:4 tuli teine murre pärast vastase 40:30 edu ja raske võit oligi käes! Martincova võitis punktid 104:99, aga see ei loe! Viimane sett kestis tund ja 9 minutit (vihmapausi arvestamata) ja kogu mäng 2 tundi ja 36 minutit.

Seekord ei olnud statistilised näitajad nii tähtsad, ehkki lõpuks esimeselt servilt teenis Anett punkte ikkagi rohkem – 66% vs 63%. Kuna alles kolmapäeval mängivad Jekaterina Aleksandrova ja Shuai Zhang (Hiina), siis Anett enne neljapäeva ei mängi. Just sellest kohtumisest selgub Anetti vastane, sest Zhang alistas teisipäeval mõneti üllatuslikult Naomi Osaka (Jaapan).

scroll to top