fbpx
Close

Dominic Thiem: platsile naasmise järel olid mu lihased valusad

– Dominic Thiem / Foto: AP/Scanpix

Sel nädalal naasis koroonaviiruse pausi järel võistlusmängudele maailma kolmas reket Dominic Thiem, kes kodumaise turniiri Generali Austrian Pro Series käigus on kaht vastast juba võitnud.

Tegemist on näidisturniiriga, kus austerlased omavahel mängivad, kuid selgub ka paremus neljaliikmelises alagrupis. Thiem on saanud kaks võitu: Lucas Miedleri (ATP 293.) üle 6:2, 6:1 ja mõnevõrra üllatuslikult alles kolmes setis 19-aastase Sandro Koppi (801.) üle 5:7, 6:3, 6:0. Kuid Miedler pärast avavooru loobus ja nüüd asendatakse ta teise mängijaga. Thiemil on jäänud kohtuda veel David Pichleriga (479.), kes Koppile kaotas. Austria teine esisaja tennisist Dennis Novak (85.) peab oma esimesed kohtumised alles homme. Thiemi kombel on oma grupis kaks võitu saanud ka vanameister (38) Jürgen Melzer, kelle 1325. edetabelikoht ilmselt ei väljenda tema tegelikku taset. Melzer oli 2011. aastal maailma 8. reket ja jõudis 2010. aastal Roland Garrosi poolfinaali.

Treeninud on Thiem regulaarselt alates 20. aprillist. “Juba esimestest nädalatest kulges kõik hästi, kui arvestada, et enne oli rohkem kui kuuajaline paus. Saavutasin oma tavapärase mängurütmi üsna kiiresti,” rääkis Thiem enne turniiri algust portaalile redbull.com. “Õnneks pole mul kunagi olnud tõsiseid traumasid, mistõttu oli seekordne paus tõenäoliselt pikim mu karjääris. See oli mulle ja mu tiimile täiesti uus situatsioon.”

Füüsilise vormi kohta sõnas austerlane: “Platsile naasmise järel olid mu lihased valusad. Ei uskunud, et mu keha nii kiiresti unustab spetsiifilised tenniseliigutused, kuigi füüsilist vormi püüdsin hoida ka karantiini ajal toonuses. Mulle oli see üllatus, et lihased pärast esimest trenni valutasid. Turniiril on mu eesmärk leida tavapärane mängurütm ja nautida seda, et saan taas võistlusmänge pidada.”

scroll to top