fbpx
Close

Kaia Kanepi supervõit pärast avaseti 0:6 kaotust!

Kaia Kanepi võitles välja raske võidu. / Foto: Zumapress/Scanpix

Kaia Kanepi tegi täna Charlestoni tenniseväljakuil väikese ime, kui ta pärast lootusetut avaseti tõi mängu pöörde ja alistas soosikuks peetud Elise Mertensi (Belgia, 6) 0:6, 6:0, 7:5.

Muidugi panid mängu kaks esimest setti kukalt kratsima. Need olid läbi 45 minutiga ja tulemus risti vastupidine. Esimeses setis ei saanud Kaia millegagi hakkama. Seti peale kokku tegi ta 2 äralööki ja 15 lihtviga. Teises setis hakkas aga järsku eksima Mertens. Kaia mängis tunduvalt kindlamalt, aga pigem tõi esimese pöörde siiski vastase ootamatu ebakindlus.

Mõtted, mis selle mängu jooksul tennisesõprade peast läbi käisid, muutusid ilmselt mitu korda kardinaalselt. Pärast esimest setti: ega praegune Kaia siiski maailma TOP20 mängijaile vastu saa! Otsustav sett, Kaia ees 3:1 ja murdepall: näe, hakkabki võitma! Seis 3:4 15:40: ega ikka ei hakka! Ja lõpuks: ta võitis siiski! Nagu ütles astronoom Galileo Galilei: ta liigub siiski!

Kaia tundus otsustavas setis väsinum. Võib-olla oligi, aga võitlusvaim teda maha ei jätnud. Eriti kaotusseisudes oli Kanepi väga hea. Ta päästis seisul 3:4 kaks murdepalli hiilgavate punktidega. Seisul 4:5 mängis Kaia oma pallingul edu 40:0 maha ja vastasel oli ka matšpall, aga Kaia väljus geimist võitjana ja murdis järgmise pallingu nulliga. Seisul 6:5 oli geim Kaia poolt veidi krobeline, näiteks tegi ta oma esimesel matšpallil topeltvea. Aga suutis siiski Mertensi kaitsesse suruda ja teenitult võita.

Kui kaht esimest setti on raske kuidagi kommenteerida, siis kolmas sett tõi Kaia paremuse esile. Tegelikult võinuks ta võita isegi kindlamalt, aga liiga palju sai vastane puhta tagasiajamise pealt punkte. Kuid ega Mertensil vahepeal polnudki muud teha, sest initsiatiivi tal haarata Kanepi ei lubanud.

Väljakul antud kiirintervjuus ütles Kanepi, et teises setis ta enam ei üritanud nii palju äralööke, vaid proovis tabada võimalikult täpselt väljakut. “Liivaväljakul mängimine nõuab rohkem kannatust. Aga kuna olen nooruses enamasti just sellisel kattel mänginud, siis sealt ma õppisingi,” ütles Kanepi ja lisas: “Olin juba valmis, et tuleb koju sõita, aga kuidagi suutsin mängu välja tõmmata.”

Kanepi kohtub homme 1/8 finaalis Danielle Collinsiga (USA, 11), kuid maailma 34. reket ei saanud sugugi lihtsalt jagu Aliona Bolsova Zadoinovist (Hispaania, 147.). Kaks korda servis Collins matšivõiduks, aga loovutas pallingu ja lõpuks võitis tie-break’i järel 6:3, 7:6 (2). Ameeriklanna kaotas neli oma pallingugeimi, seega ei saa ta Kanepi vastu servile liiga palju loota.

Tänase võiduga aitas Kaia ka Anett Kontaveiti, sest nüüd Mertens ei möödu Eesti esireketist maailma edetabelis. Aga võivad veel mööduda Madison Keys (USA) ja Belinda Bencic (Šveits). Kuid Bencic peaks selleks turniiri võitma, Keysile piisab ka finaalipääsust.

Üks huvitav fakt veel: kui Kanepi jõudis viimati US Openil veerandfinaali (2017) alustas ta turniiri 0:6 setikaotusega Francesca Schiavonele. Nüüd ta küll ei alustanud selliselt, et aga Mertensi jaoks oli tänane mäng esimene, siis võib ju mingi paralleeli tõmmata!

scroll to top