fbpx
Close

Petra Kvitova sai Sydney finaalis raske võidu Ashleigh Barty üle

– Petra Kvitova / Foto: EPA/Scanpix

WTA Sydney turniiri finaalis kohtunud tšehhitar Petra Kvitova ja austraallanna Ashleigh Barty pidasid maha tulise lahingu. 

Väga heasse mänguvormi tõusnud Ashleigh Barty alustas mängu võimsalt, asudes avasetis 4:0 juhtima ja olles kiirelt kahe murdega peal. Sellest piisas seti veenva lõpuleviimiseni – 6:1. Huvitav, et Barty esimese servi õnnestumisprotsent oli vaid 31%! Oma servilt võitis Barty 75% ja Kvitova vaid 43% punkridest. Barty oli parem igas positsioonis.

Teises setis hoidsid mõlemad tennisistid oma pallingut seisuni 5:5, kusjuures tasamänguni jõuti ainult kahes geimis ning murdepalle ei teenitud. Just sel hetkel teenis Kvitova seti esimesed murdepallid, mis said kohe ka realiseeritud. Järgmises geimis üritas Barty kõigest väest setti kiiresse lõppmängu viia, ent edutult. Teine sett Kvitovale 7:5. Kvitova parandas oluliselt servitõrjet ning see lisas enesekindlust ka oma servigeimides.

Otsustav sett algas sarnaselt avasetile. Barty asus ühe murdega ja geimidega 3:0 juhtima. Kvitova ei andnud alla ning varsti olid tablool viiginumbrid 3:3. Seisul 4:4 peeti maha põnev geim, kus Kvitova suutis austraallanna pallingu murda alles viiendalt murdepallilt. Sellega polnud draama läbi, sest nii uskumatu kui see ka ei tundu, liiguti edasi ainult servimurretega. Seega alates 4:4-st ei suutnud kumbki tennisist servi hoida ega matšpalli teenida.

Kiires lõppmängus sai otsustavaks Barty kaks servikaotust seisul 3:4 ning numbriliselt 7:3 kindel võit Kvitovale. Kvitova tegi kolmandas setis küll kuus topeltviga, aga tema õnneks ei saanud see talle saatuslikuks. Kogu mäng tšehhitarile 1:6 7:5 7:6(3).

Eks näis Austraalia lahtistel, kuivõrd palju Petra Kvitova kulutas ära oma energiavarudest. Sageli on juhtunud nii, et vahetult enne saavutatud võit ei taga edu suurturniiril.

scroll to top