fbpx
Close

EELVAADE | Mäng, mis otsustab järgmise nädala edetabelikoha

Selline lõbus pilt homsetest vastastest Maria Sakkarist (vasakul) ja Anett Kontaveidist (paremal) tehti 2020. aasta jaanuaris Brisbane’is. Veel on pildile mahtunud Ajla Tomljanovic ja Donna Vekic. / Foto: AFP/Scanpix

Kreeklanna Maria Sakkari on üks maailma paremikku kuulunud tennisiste, kellega Anett Kontaveit on sageli kohtunud. Nende pühapäevane Grampians Trophy poolfinaal on juba kaheksas omavaheline mäng.

Eakaaslased (mõlemad 25) on head sõbrannad ja pidid tegema koos ka Melbourne’is trenni, kuid koroonaviiruse juhtum lennul Austraaliasse sulges mõlemad kaheks nädalaks hotelli. Viimati kohtusid nad väljakul 2019. aasta kevadel Rooma turniiri 2. ringis, kus Sakkari võitis ja sellega asus omavahelistes matšides 4:3 juhtima. Muidugi kirjutas Tennisnet tookord ka eelvaate, mille pealkirjas seisis, et Sakkari on kogu aeg Kontaveidist sammu võrra maas. Praegu võiks selle võrdluse kohta öelda, et “kukesammu” võrra on kreeklanna ees, sest maailma edetabelis on eakaaslased täiesti kõrvuti: Sakkari 22. ja Kontaveit 23. Kui aga homne mäng lõpeb Anetti võiduga, võtab ta ise järgmise nädala edetabelis 22. positsiooni (see sõltub tegelikult ka Jennifer Brady tulemusest, aga vähemalt Sakkarist saaks Anett mööda).

Kuna eelmise kohtumise ajal oli Anett edetabelis 16. ja Sakkari 39., siis võime järeldada, et kreeklanna on viimase 1,5 aasta jooksul mänginud paremini. Kui eelmises eelloos saime teada, mida saavutas Sakkari kuni 2019. aasta maini, siis nüüd vaatamegi, mida on ta hiljem suutnud.

WTA turniiri võitnud ega finaali jõudnud Sakkari enam pole, 2019. aasta aprilli esikoht Rabatis on endiselt talle ainus. Kuid kreeklanna on mänginud stabiilselt ja slämmiturniiridel jõudnud enamasti 3. või 4. ringi (2020 Australian Open ja US Open). Nii ei ole ta selles osas Anetti kinni püüdnud, sest Eesti esireketil on kirjas mulluse Australian Openi veerandfinaal. Premier Mandatory (praegu WTA 1000) turniiril on Sakkari jõudnud veerandfinaali kaks korda Cincinnatis ja väiksematel turniiridel on tema laeks viimastel hooaegadel jäänud poolfinaal, kuhu ta jõudis ka tänavu Abu Dhabis, kus alistas veerandfinaalis Sofia Kenini (USA, WTA 4.).

Sakkari on väga sportliku kehaehitusega mängija, kes lööb võimsalt ja riskeerivalt. Tema stiil on selline, et ta püüab rünnata esimesel võimalusel või juba siis, kui õiget võimalust polegi. Sellised vastased on Anettile olnud ebamugavad, sest tema üritab reeglina saada löökidevahetuses initsiatiiv ja siis see realiseerida, kuid Sakkari võib seda püüet ennetada ja viib eestlanna rütmist välja. Muidu vast poleks nende omavaheline seis 3:4, sest naiste kõik senised kohtumised on toimunud siis, kui Anett on olnud edetabelis eespool. Homne mäng on esimene, kus seis vastupidi.

Kihlveokontorid on samuti “kukesammu” pooldajad, sest täpselt nii vähe on Sakkari paremus panustamisel. Või teistpidi öeldes halvemus, sest kreeklanna võidule raha pannes saab tagasi 1,80-, aga Anettile panustades 1,97-kordselt. Grampians Trophyl on mõlemad võitnud kaks mängu kahes setis. Sakkari küll veerandfinaalis loobumisvõitu ei saanud, aga ta oli esimeses ringis vaba.

scroll to top