fbpx
Close

Ekke Tiidemann: treener peab mõtlema suurelt

– Tennis / Foto: Pixabay

US Tenniseakadeemia kuni 14-aastaste võistlejate treener Ekke Tiidemann rääkis Tennisnetile enda sihtidest ja treeneri ülesannetest.

„Minu nägemus on, et eelkõige meie kui treenerite ülesanne on kasvatada poistest-tüdrukutest empaatiavõimelised, korralikud-distsiplineeritud, töökad, teistega arvestavad inimesed. Ja teha seda läbi tennise. Kui siit kõrvalt tuleb hea sportlik saavutus, siis see on suureks boonuseks,“ sõnas kogenud treener.

Tiidemann ütles, et kui tipptennisesse jõudmine käiks valmis valemi abil, siis teeksid seda kõik.

„Saavutust ju osta ei saa. Tee tipptennisesse pole paraku matemaatika. Kuid kui rääkida sportlikest sihtidest nende noortega, kellega ma praegu töötan, siis esmane sportlik eesmärk oleks jõuda kellegagi juunioride klassi suure slämmi turniirile välja. Mis edasi saab, ei tea.“

Tiidemann tunnistas, et sinna jõuda on muidugi äärmiselt raske. Eestlastest on juunioride suure slämmi põhiturniiril võistelnud uue Eesti Vabariigi ajal täpselt kuus mängijat: Kontaveit, Kanepi, Zopp, Raisma, Põldma, Mattias Siimar.

„No kolmekümne aasta jooksul kuus mängijat. Vähe. Aga see ongi keeruline. See võiks olla selline suurem eesmärk. Ka noormängijad ise peavad vaeva nägema, lapsevanemad peavad üles näitama mõistlikku suhtumist nii võistlustel kui väljaspool väljakut. Treener üksi ei saavuta midagi,“ ütles Tiidemann.

scroll to top