fbpx
Close

Kontaveit emaga treenimisest: koroona ajal oli see suur privileeg

– Anett Kontaveit | Foto: Zumapress/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 22) mängis viimati võistlusmängu veebruaris. Pikk paus on seoses koroonaviirusega olnud teistelgi mängijatel, kuid kuna Kontaveidi hooaeg lõppes ka eelmisel aastal haiguse tõttu varakult, siis on ta lisaks Tallinnas toimunud Fed Cupile viimase 11 kuu jooksul mänginud vaid viiel turniiril.

Juba kolmapäeval kohtub Kontaveit maailma 43. reketi, äsja Berliini näidisturniiri võitnud Anastasija Sevastovaga.

“See aitab, kui saad enne mängida, see annab enesekindlust ja teadmise, mida teha rasketel hetkedel. Seega ma arvan, et see aitab mind, aga samas see on uus turniir, seega kõik hakkab nullist,” sõnas Sevastova.

“Eks ikka on hea, kui on mingi mäng ette tehtud. Mina olen saanud see-eest palju trenni teha ja liiva peal harjutada. Raske on niimoodi ennustada, mis eelise see eelnev turniiril osalemine annab, aga ega see kahju kindlasti ei tee. Ta pidi kindlasti väga hästi mängima, et tugevaid vastaseid võitis. Tundub, et ta on väga heas vormis,” kiitis vastase hetkeseisu Kontaveit.

“Ta on väga osav, tema mängustiil on mitmekesine. Tema vastu olen kindlasti mina agressiivsem ja võtan rohkem riske ning olen ründavam pool selles mängus,” lisas eestlanna.

Samas hindas Kontaveidi sparringupartner Vladimir Ivanov ka Eesti esireketi vormi väga heaks. “Viimasel ajal me oleme aktiivselt liiva peal trenni teinud ja tema treener on juba Tallinnas, et kõik on nagu kontrolli all,” sõnas Ivanov.

Enne kui Kontaveidi treener Nigel Sears Tallinnasse saabus, treenis Kontaveit mõnda aega oma emaga. Kuigi Kontaveit leiab, et mingis vanuses on lähisugulasega treenimine keeruline, siis nüüd nautis ta seda täiel rinnal.

“Kui seda on mingis vanuses väga palju, siis see võib raske olla. Eriti kui ma nooremana veel elasin kodus ja ema tegi mulle trenne, siis seda kõike oli väga palju. Mingi hetk on nagu raske kuulata oma ema õpetussõnu ja kriitikat, aga praegu ma olen nii palju vanem ja nii palju aega on mööda läinud sellest, et see on täitsa tore vaheldus olnud minu jaoks, et emaga trenni teha ja see on minu jaoks isegi tore olnud. Jelena ema on ka treener nagu minu ema ja kui nad meid ei treeni, siis nad treenivad noori või vähemalt minu ema treenib noori ja Jelena ema samamoodi teisi mängijaid. See on hea, et selline võimalus on üldse olemas, et praeguses olukorras pole võtta kuskilt mingisugust välismaa treenerit, sest keegi ei saa reisida, et see on suur privileeg, et meil on olemas perekonnas selline inimene, kes saab nõu anda.”

Läti esireketi Jelena Ostapenkoga seob Kontaveiti pikk ajalugu. “Ma mäletan, et kui ma olin 10-11-aastane ja käisin Lätis võistlemas, siis ta juba mängis. Kui ma olin 17 ja tema vist 15, siis me Tallinnas isegi võitsime paarismänguturniiri,” sõnas Kontaveit.

“Need olid head ajad. Me ei mänginud palju paarismängu, aga me lihtsalt otsustasime koos mängida ja võitsime kohe turniiri ära, võites tugevaid vastaseid. See oli lõbus,” meenutas Ostapenko.

Suurteks sõbrannadeks pole Kontaveit ja Ostapenko siiski saanud ja kindlasti loodab meie esireket ka tuleval neljapäeval lätlanna üle mängida.

“Ta mängib väga agressiivselt, tal on väga tugevad ja jõulised löögid ning tema mäng on kindlasti väga ründav. Eks nende agressiivsete ja tugevate löökidega on risk üsna suur, et ma olen proovinud temaga mängides ühe palli rohkem tagasi väljakule saada ja nii palju rünnata, kui mul võimalust on. Ma ei ütleks, et ma ainult kaitsest lähtuvalt mängin, aga tema mäng on agressiivsem. Minu mäng on ka agressiivne, aga võib-olla mitte kohe esimesest löögist, et eks tuleb ikka enda mängu natuke vastavalt vastasele muuta – õige taktika leida,” kirjeldas Kontaveit.

Kontaveiti ja Ostapenkot seob ka üks ühine treener, Glenn Schaap, kellega lätlanna alustas koostööd pärast seda, kui eestlanna oli selle lõpetanud.

“Ma ei mäleta, et me oleks Kontaveidiga rääkinud sellest. Ma rääkisin oma mänedžeriga, et teada saada, kes Schaap on ja ma olin teda näinud palju kordi turniiridel ja see ongi kõik,” kirjeldas Ostapenko, kuidas ta toona Schaapi värbas.

“Me väga palju ei suhtle enam Ostapenkoga omavahel niimoodi – tervitame kui näeme. Aga väga palju selliseid isiklike vestlusi ei pea ja ei rääkinud ka sellest treenerivahetusest sõnagi,” kinnitas Kontaveit.

Kohe pärast Merko Cupi sõidab Kontaveit Palermosse, kus jätkub tema hooaeg eelkõige eesmärgiga mängida hästi Roland Garrosis, mis tänavu algab septembri lõpus. Parim viis selleks valmistuda on loomulikult mängida Roland Garrosis 2017. aastal võidutsenud Jelena Ostapenkoga, kellega Kontaveit kohtub Merko Cupi viimases kohtumises neljapäeval.

29. ja 30. juulil toimub Tallinnas Tondi Tennisekeskuses Merko Cup Eesti-Läti maavõistlus tennises, kus vastamisi asuvad Eesti ja Läti parimad nais- ja meestennisistid.

Otseülekannet mängudest saab näha Delfi TV vahendusel.

Pileteid maavõistlusele saab osta Piletilevist!

Intervjueeris Maxim Tuul

scroll to top