fbpx
Close

Naistel kolmes liigas uued üksikmängu etapivõitjad

– Laura Rahe ja Helen Ilumets / Foto: Marina Hundt

SEB Liigatennises said naiste üksikmängus jõudu proovida kõikide liigade mängijad. Esimese, teise ja kolmanda liiga etapp toimus Tallinnas, neljanda liiga oma aga Tartus.

Esiliiga finaalis alistas teisena asetatud Anastassia Astrelina üldliidri Karin Küttise 3:6 7:6(4) 10:7. See turniirivõit võimaldas Astrelinal oluliselt läheneda punktitabelis Küttisele (vastavalt 3273,25 ja 2650,5 punkti).

Teises liigas tuli esikohale Laura Rahe, kellel õnnestus teel finaali konkurentsist välja lülitada esimesena asetatud Reet Sepp 6:3 7:6, veerandfinaalis Tiina Parmas 6:3 6:3 ja poolfinaalis Margarita Grinenko (4) 6:4 6:4. Otsustavas mängus tuli mõõtu võtta turniiri üllataja Helen Ilumetsaga (8), kes oli oma poolfinaalis parem Anu Adra-Entsikust 6:4 6:3.

Tasavägiselt kulgenud finaalis noppis võidu Laura Rahe tulemusega 6:4 5:7 10:5. Rahe võitu ei saa otseselt üllatuseks pidada, sest asetust ei omanud ta punktide puudumise ja vähese osavõtuaktiivsuse tõttu. Seega on Rahe näol kogu hooaega silmas pidades tegemist potentsiaalse tippu pürgijaga.

Antud etapil jõudis asetatud esinelikust poolfinaali ainult Margarita Grinenko. Enamus kaheksast asetatud mängijast kaotasid aga kohe oma esimeses mängus, mis kinnitab tõsiasja, et konkurents on tihe ja mängutase ühtlane.

– Heidi Doronin ja Gerly Kedelauk / Foto: Li Remmelg

Kolmandas liigas said asetatud mängijad samuti karmilt nahutada. Kaheksast asetatud naisest suutis oma esimese mängu võita vaid Kärt Laarmann (!), kes pidi aga asjad pakkima järgmises ringis ehk 16 hulgas.

Esikoht kuulus Heidi Doroninile, kellel ei tekkinud tõsisemaid raskusi üheski mängus. Poolfinaalis alistas ta Kirsika Koorti 8:4 ning finaalis turniiril meeldivalt üllatanud Gerly Kedelauki 8:4. Kedelauk oli poolfinaalis üle Kirsi Jundasest 8:3. Kõige raskem katsumus ootas Kedelauki 1/8 finaalis, kus ta sai Marion Milgist jagu alles kiires lõppmängus 8:7(5).

Neljandas liigas saavutas etapivõidu Eve Mägi alistades finaalis Janne Undi 4:6 6:3 10:4. Nelja hulka jõudsid veel Laura Lillsaar ja Leelo Saar.

scroll to top