fbpx
Close

Austraallased plaanivad oma slämmiturniiril otsustavas setis tie-breaki

– Simona Halep mängis mullu Austraalia kuumuses otsustavat setti 28 geimi. / Foto: RUSSIA KREMLIN CUP/Scanpix

Otsus on alles kaalumisel, aga veebikülje tennis.com andmetel on austraallastel plaanis hakata järgmise aasta jaanuaris peetaval Australian Openil vältima ülipikki matše ja kavatsetakse sisse viia otsustava seti tie-break.

Tänavu pidasid Austraalias näiteks 3. ringis ülipika mängu naiste maailma esireket Simona Halep (Rumeenia) ja ameeriklanna Lauren Davis, kui Halep võitis 4:6, 6:4, 15:13. Sellist tulemust me uute reeglitega enam ei näeks. Kui tie-break otsustatakse sisse viia, mängitakse nn matši tie-break 10 võidupunktini (traditsiooniliselt on vaja kahepunktilist edu, seisul 9:9 jätkub mäng 11ni ja nii edasi). Muudes settides jääb alles mõistagi tavaline tie-break 7 punktini.

Kui austraallaste otsus võetaks sel kujul vastu – väidetavalt on muutust juba arutatud tippmängijatega – siis oleks aastal 2019 drastiline olukord, et igal suure slämmi turniiril mängitaks otsustav sett (kui see jõuab seisuni 6:6) erinevalt. US Openil on juba ammu kasutusel tavaline 7 punkti tie-break ka otsustavas setis, Austraalias oleks sama, aga 10 punktini, Wimbledonis toimub tavaline tie-break (7 punktini) alles siis, kui seis on 12:12 ning Roland Garrosis on esialgu ikka plaanis “lõputu” otsustav sett (ehk siis kas või 70:68 nagu Wimbledonis korra juhtus). Tõsi, kuna Pariisis on liivaväljakul servi murdmine märksa tavapärasem, siis seal loogika kohaselt ei tohiks mäng ülipikalt venida.

scroll to top