fbpx
Close

Noor taanlanna lülitas välja US Openi poolfinalisti

Clara Tauson. / Foto: Internet

Kui meeste üksikmängust juba kirjutasime, siis ka naiste poolel oli Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel teisipäeva seni kõige üllatustevaesem.

Esimest korda suure slämmi turniiril mänginud 17-aastane taanlanna Clara Tauson näitas küpset mängu ja head võistlusnärvi – täpselt samamoodi nagu seda oli noorest peast suutnud ka tema kuulus kaasmaalanna Caroline Wozniacki – ja alistas US Openi poolfinalisti Jennifer Brady (USA, 21) 6:4, 3:6, 9:7. Tauson oli otsustavas setis taga 5:6, 15:40, kuid suutis päästa kaks matšpalli. Et mäng oleks veelgi suurem thriller, siis pärast vastase pallingu murdmist ei suutnud Tauson omakorda kasutada edu 7:6, 40:15 ja nurjas kokku kolm matšpalli. Kuid teisel katsel pärast uut servimurret viis ta mängu võiduka lõpuni.

“Ta on US Openi poolfinalist, mistõttu olin nii tänulik võimaluse üle mängida suurel väljakul (mäng peeti Simonne Mathieu platsil – toim) sellise vastasega. Juba sellega oli mu unistus täitunud, aga võit võtab mind lausa sõnatuks. Ma ise ei oodanud, et võidan,” tunnistas Taani neiu. Tauson võitis 2019. aastal Australian Openi noorteturniiri ja tõusis ka esimese taanlannana maailma juunioride esireketiks. Kuigi Wozniacki saavutused olid omal ajal samalaadsed (võitis noorte slämmiturniiri Wimbledonis ja lisaks Orange Bowli), ei kerkinud Tausoni eelkäija noorte seas kõrgemale 2. kohast.

Üllatust oli sepistamas ka esimese Egiptuse naistennisistina suure slämmi põhiturniirile pääsenud Mayar Sherif (WTA 172.). Ta võitis Karolina Pliškova (Tšehhi, 2) vastu esimese seti 7:6 (11:9), kuigi oli tie-break’is 3:6 taga. Pliškova säilitas siiski külma närvi ja võitis otsustavas setis seisul 3:3 ülipika geimi vastase pallingul, kus ta realiseeris alles kuuenda murdepalli. See mäng toimus koguni Philippe Chatrier nimelisel peaväljakul ja mõistagi oli ka 24-aastane Sherif õnnelik võimaluse üle, millest ta veel aasta tagasi unistadagi ei võinud, sest ta tõusis mullu juulis alles esimest korda TOP500 sekka. Pliškova võit kirjutati numbritega 6:7, 6:2, 6:4.

Üks üllatav tulemus sai siiski veel teoks – Irina Bara (Rumeenia, WTA 142.) lülitas 6:3, 6:4 võiduga välja Donna Vekici (Horvaatia, 26). Lisame veel, et Jelena Ostapenko (Läti) sai päris kindla 6:2, 6:1 võidu Madison Brengle’i (USA) üle, aga see oli tema esimene võit Roland Garrosis pärast 2017. aasta triumfi. Kahel eelmisel hooajal oli Ostapenko langenud välja esimeses ringis. Kuid lätlannal pole kerge, sest teises ringis läheb ta kokku Pliškovaga.

Vaadake naiste üksikmängu tabelit siit.

scroll to top