fbpx
Close

Kati Voolas võidutses korraga kahes liigas, Inga Drobet naases esiliigasse esikohaga

– Kati Voolas ja Marina Juhanson / Foto: Marina Hundt

SEB Liigatennise naiste arvestuses oli septembrikuu viimasel nädalavahetusel kavas korraga kolm liigat. Tallink Tennisekeskuses tuli kohale suur hulk naistennisiste. Üheks põhjuseks kindlasti üha lähemale jõudev finaalturniir detsembri alguses.

Teises liigas (23. etapp) serveeris tõelise üllatuspommi Kati Voolas. Kohal olid praktiliselt kõik tugevamad mängijad, välja arvatud üldliider Eva-Mari Luts Tartust. Voolas lülitas järjest konkurentsist Olga Tillo, Julia Mozbergi, Reet Sepa ja lõpuks finaalis viimastel aastatel teist liigat valitsenud Marin Danieli 6:4 6:4. On ju Kati Voolas veel ka kolmandas liigas kaasa tegev. Korraldajale on see muidugi paras pähkel, sest sellist situatsiooni juhtub üliharva, kus madalama liiga mängija võidab aste kõrgemal. Kuna hooaeg on lõpusirgel, siis tõenäoliselt ei hakata Voolast kolmandast liigast teise tõstma enne finaalturniiri. Aga kindel on küll see, et järgmisest võistlushooajast ei ole Voolasel kolmandasse liigasse enam asja. Kolm viimast aastat kaootiliselt liigaturniiridel osalenud Moonika Vetevool näitas, et on endiselt arvestatav konkurent kõikidele jõudes poolfinaali.

Kolmandas liigas (22. etapp) osales 26 mängijat. Analoogselt teisele liigale oli koosseis tugev ja võitja sama – Kati Voolas. Poolfinaalis võitis ta üldliidri ja esimesena asetatud Janika Roosimägi 8:4 ning finaalis sama seisuga Marina Juhansoni. Juhanson oli poolfinaalis parem Anastassia Solovievast 8:4.

– Inga Drobet ja Karin Küttis / Foto: Marina Hundt

Esiliigas (11 etapp) pidi suverräänne üldliider Karin Küttis finaalis alla vanduma sel aastal esimest korda mängima tulnud Inga Drobetile 2:6 3:6. Poolfinaalis alistas Drobet Anastassia Astrelina 6:4 6:3 ja Küttis Liisi Otsa 6.3 6:4. Loosiga ei vedanud seekord Õnnela Urbil, kes vaatamata kolmandale asetusele sattus kohe Inga Drobetiga vastamisi. Nii läksid Urbil väärtuslikud edetabelipunktid kaduma.

Esiliiga turniiritabel.

Teise liiga turniiritabel.

Kolmanda liiga turniiritabel.

scroll to top