fbpx
Close

Elad korra, söö maitsvalt! 

Chef Lundén tõi turule toiduteadlastega koostöös väljatöötatud tervislikud einekausid

Valmistoit muutub aina trendikamaks ja roogade valik kauplustes kasvab. Kiire elutempo ja kasvanud teadlikkus tervislikust toitumisest suunavad tarbijaid otsima mugavaid ja ajasäästlikke eineid, mis oleksid samas mitmekesised ja läbimõeldud. Sageli eelistatakse kohe söödavaid toite (nt salateid, võileibu jms), kuid tegelikult tuntakse puudust soovitustest, kuidas valida poeletilt sellist valmistoitu, millest organism saaks kätte ka vajalikus koguses vitamiine, mineraaltoitaineid ja kiudaineid.

Teaduslikult koostatud retseptid

Kuna soovisime muuta valmistoiduvaliku senisest atraktiivsemaks, otsustasime turule tuua uued eined, mille retseptide koostamisse kaasasime TFTAK-i toiduteadlased. Koostöös sündinud eined on Eesti valmistoiduturul ainulaadsed, sest vastavad siin kehtivatele toitumis- ja liikumissoovitustele. Läbimõeldud suurusega portsjonid tagavad piisava koguse tasakaalustatud energiat tänu soovituslikus suhtes valkudele, rasvadele ja süsivesikutele. Kastmed on rikastatud piimhappebakteri Lactobacillus helveticus Lafti® L10-ga, mida on mitmes teadusuuringus seostatud põletikuvastase toime ning immuunsüsteemi ja soolestiku mikrobioota tasakaalu toetamisega.

Õigesti valitud kogused vähendavad toidu raiskamist

Kalkuleerisime kogused nii, et ei tekiks toidu ega pakendi raiskamist. Pooldame põhimõtet, et üksi elavale inimesele on ka üks porgand vahel liiga palju, ning olenevalt pere suurusest võib kodus toitu valmistada olla isegi kulukam kui osta poest üks korralik ja mitmekesine tasakaalustatud eine.

Kõige olulisem on kvaliteetne tooraine

Uute Chef Lundéni kausitoitude kasu ja väärtuse tagavad õigesti valitud komponendid. Toorained on valitud just selliselt, et saada kätte toitumissoovitustele vastavas koguses makro- ja mikrotoitaineid. Õige tasakaalu saavutamine nõudis palju katsetusi. Valikud tegime koos teadlastega ühistel tootearenduspäevadel, kus lisaks maitsele seadsime oluliseks kriteeriumiks ka komponentide toiteväärtuse. Toodete lõpliku disainimise käigus tegime veel mitu muudatust, et portsjoni toiteväärtus oleks parim võimalik. 

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arendus­keskuse toiduteadlastega ühise innovatsiooniprojekti raames arendasime välja viis toodet.

Forellikauss, 330 g

Tervisekauss pastasalati, köögiviljade, forelli ja värskendava avokaadokastmega. Komponentide kooslus sisaldab vähemalt nelja mineraalainet ja nelja vitamiini, millest näiteks magneesium aitab vähendada väsimust ja kurnatust. Toode on hea kiudaine- ja valguallikas ning selles leidub vähe küllastunud rasvhappeid. Ühes portsjonis on 472 toitainerikast kilokalorit.

Mozzarella-kauss, 335 g

Tervisekauss aromaatse kuskussisalati, röstitud köögiviljade, mozzarella ja küüslaugukastmega. Komponentide kooslus sisaldab vähemalt nelja mineraalainet ja nelja vitamiini, millest kaltsium ja fosfor on vajalikud hammaste ja luude tervisele. Toode on hea kiudaine- ja valguallikas ning portsjonis on 422 toitainerikast kilokalorit.

Tu:nikauss, 340 g, VEGAN

Tervisekauss kergelt vürtsika pastasalati, aasiapäraste seente, köögiviljade ja tuunikala taimse alternatiiviga. Komponentide kooslus sisaldab vähemalt nelja mineraalainet ja kaht vitamiini, millest kaalium aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitlusele. Toode on kiudaineallikas ja sisaldab vähe küllastunud rasvhappeid. Ühes 340-grammises portsjonis on 510 toitainerikast kilokalorit. Toode sobib tarbimiseks ka neile, kes eelistavad toidulaual vaid taimseid valikuid.

Pardikauss, 350 g

Tervisekauss riisi-läätsesalati, köögiviljade, mahlase mango, pardifilee ja mündikastmega. Komponentide kooslus sisaldab vähemalt viit erinevat mineraalainet ja kolme vitamiini, millest A-vitamiin aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele. Toode on kiudaine- ja valguallikas ning sisaldab vähe küllastunud rasvhappeid. Ühes portsjonis on 458 toitainerikast kilokalorit.

Broilerikauss, 350 g

Tervisekauss odrakruubi-täisterariisisalati, röstitud pastinaagi, kaunviljade, broileri rinnafilee ja küüslaugukastmega. Toode sisaldab vähemalt kuut mineraalainet ja kolme vitamiini, millest K-vitamiin aitab hoida luid heas seisus. Toode on kiudaine- ja valguallikas ning sisaldab vähe küllastunud rasvhappeid. Ühes 350-grammises portsjonis on 497 toitainerikast kilokalorit.

Tasakaalustatud toitumine ja tervislik elustiil on inimese heaolu nurgakivid. Naudi maitsvaid ja tervislikke eineid iga päev!

scroll to top