fbpx
Close

Suurüllatus: Tomaš Machac alistas Carlos Alcarazi

Carlos Alcaraz (vasakul) õnnitleb Tomaš Machacit. / Foto: AFP/Scanpix

Šanghai ATP Masters 1000 turniiri veerandfinaalis sündis suurüllatus, kui eelmisel nädalal Pekingis võitnud Carlos Alcaraz (Hispaania, 3) kaotas Tomaš Machacile (Tšehhi, 30) 6:7, 5:7.

Nii me kiirustasime paar tundi tagasi, kui rääkisime uudises juba maailma esireketi Jannik Sinneri ja Alcarazi uuest kohtumisest. Seda ei tule, sest Sinner mängib poolfinaalis hoopis Machaciga. Põneva seisu puhul võiks arvata, et võib-olla oli õnn Machaci poole, aga seda mitte. Tšehh mängis hiilgavalt. Jäi mulje, et Alcaraz polnud sugugi kehv ja seda enam tuleb Machaci võitu hinnata. ATP Mastersi poolfinaali jõudis tšehh esmakordselt.

Esimese seti tie-break’is mängis Machac mõned fantastilised punktid, aga siis seisul 5:2 andis kahe lihtveaga minimurded tagasi. Kuid ta sai Alcarazi servil veel ühe punkti kätte ja võitis 7:5. Teises setis läks Macahac kohe murdega ette ja juhtis 3:1. Suurte pingutustega võitis Alcaraz seisul 2:3 viiendal murdepalli vastase servigeimi, aga see polnud ikka murrang. Machac võttis seisul 5:5 jälle Alcarazi servi ära ja lõpetas oma pallingul kindlalt. Väljaku intervjuus ütles ka Machac ise, et tema mäng oli “uskumatu”.

Machac pole karjääri jooksul võitnud ühtki ATP turniiri ja suurel slämmil on parimana saanud 1/8 finaali äsja US Openil. Kuid stabiilsus on teda hoidnud TOP50 sees. Nüüd kerkib ta maailma edetabelis 25. kohale, aga Sinneri alistamise korral isegi 23ndaks. Üks kõva tiitel Machacil siiski leidub – ta on olümpiavõitja. Kuid seda tänavu Pariisi segapaarismängus koos Katerina Siniakovaga, kes on Machaci väidetav (või endine) tüdruksõber. Väidetav sellepärast, et nad ise ei kinnita, kas on veel koos või mitte.

scroll to top