fbpx
Close

Mark Lajali kaotus tähendas Eestile ka Davis Cupi matši kaotust

Mark Lajal mängimas Taškendis. / Foto: Eesti Tennise Liit

Davis Cupi II grupi üleminekumatš Taškendis lõppes Usbekistani 3:1 võiduga Eesti üle, kui esinumbrite kohtumises alistas Khumojun Sultanov 6:4, 6:1 Mark Lajali. Viiendat mängu otsustati meeskondade kokkuleppel mitte pidada.

Sultanov oli Davis Cupi teisel päeval üliheas vormis ja seda näitas juba paarismäng. Usbekistani esinumber kasutas pallivahetustes osavalt nii piki piiri rünnakuid kui ka lühikest krossi, aga Lajal vähemalt kohtumise teisel poolel enam oma mängu peale suruda ei suutnud, Viimasest viiest pallingugeimist kaotas Lajal neli.

Võrdsus püsis seisuni 3:3, siis võttis Sultanov oma ja Lajali servigeimi, kaotades kahe geimi jooksul vaid ühe punkti. Aga sellega polnud avasett veel sugugi tehtud. Lajal suutis ka tõrjel edukalt mängida, läks 40:15 ette ja geim lõppes Sultanovi topeltveaga. Nii asus Lajal servima seisul 4:5 ja murded olid tasa. Veel seisul 4:5, 30:30 võis loota, et võrdne mäng jätkub, aga Sultanov oli täna siiski parem. Ta tegi teise murde ja nii-öelda ühe soojaga juhtis ka teises setis juba 5:0. Lajal proovis taktikat muuta võrku tungimisega, aga see ei toonud tulu.

Statistikast veel nii palju, et Lajal kaotas ässad 1:7. Kui eile suutis ta Sergei Fominile lüüa 16 ässa, siis täna ainult ühe, ehkki ka mäng oli üle poole lühem. Lajali esimese servi protsent oli 54 ja huvitaval kombel oli see nõrgem esimeses setis (44%), kui mänguliselt oli rohkem lootusi seti võidule. Huvitav oli ka see, et Lajal võitis esimeselt servilt 45 ja teiselt 52%, kuid ka Sultanovil olid need numbrid nö valetpidi – 68 ja 70%. Igatahes esimesel päeval ei saanud Sultanov Kristjan Tamme servidega kuigivõrd hakkama, aga täna oli nii paarismängus kui ka üksikmängus Lajali vastu selles elemendis väga tugev.

Kahjuks ei õigustanud ennast lootus, et teine päev tuleb vähemalt võrdne. Koduväljak aitas Usbekistani võidule ja nemad saavad nüüd veebruaris mängida Maailmaliiga I grupis, Eesti jätkab II grupis.

scroll to top