fbpx
Close

Serena Williams ikkagi lõpetab karjääri US Openil

Serena Williams 2021. aasta Australian Openil, kus ta väljakult lahkudes andis mõista, et ei naase enam sellele turniirile. / Foto: Reuters/Scanpix

Serena Williams oli aasta jooksul jätnud tennisefännid paljude küsimärkide ette, sest ei olnud vahepealsel ajal mitte midagi rääkinud oma tulevikust või võimalikust karjääri lõpetamisest.

Kui Serena naasis Wimbledonis, tekkis lootus, et suurmeister on tagasi, aga ta kaotas seal esimeses ringis. Eile alustas Serena Toronto turniiri võiduga Nuria Parrizas Diazi (Hispaania) üle, aga ilmselt ei veennud see mäng 23-kordset slämmivõitjat või oli otsus juba varem tehtud. Ajakirjas Vogue on ilmumas kaanelugu, kus Serena ütleb, et tema hüvastijätt tennisega toimub US Openil.

Serana kasutas inglisekeelset sõna farewell, et mitte öelda retirement (loobumine või pensionile jäämine), sest see teine sõna talle ei meeldivat.

Williamsi lugu on veel ilmumata ajakirjas esitatud esseena, kus Serena kirjutab ilma küsimustele vastamata. „Ma ei olnud kahjuks tänavuseks Wimbledoniks valmis. Ja ma ei tea, kas suudan võita New Yorgis, kuid üritan. Tean, et fännidel oli fantaasia, et viigistan Margaret Courti võitude arvu Londonis ja lähen ühega ette New Yorgis ning ütlen head aega! See on hea fantaasia, aga ma ei tunne vajadust mingi tseremoonia või lõpliku hetke suhtes. Mulle ei meeldi hüvastijätmine, see on maailma kõige halvem asi,“ kirjutas Serena.

Court jääb seega 24 suure slämmi tiitliga juhtima, kui US Openil mingit imet ei juhtu. Serena tunnistas, et elu ilma tenniseta saab olema raske. „Tahaksin, et lahkumine oleks mulle kerge, aga see ei ole. Olen nagu lõhki kistud: ühest küljest ei taha, et see saaks läbi, aga teisest küljest olen juba valmis selleks eluks, mis tuleb,“ ütles Serena.

Ajakiri Forbes on rikaste edetabelis paigutanud Serena kõige enamteenivaks naissportlaseks ja Williams on äriga edasi läinud juba viimastel aastatel tennise kõrvalt. „Ma ei tea, kas suudan vaadata selle ajakirja esikaant, kui see ilmub, teades et see on lõpp imelisele loole, mis algas California linnas Comptonis, kui väike mustanahaline tüdruk tahtis lihtsalt mängida tennist,“ lõpetas Serena essee.

scroll to top