fbpx
Close

Alexander Zverev: minus pole hetkel esireketi materjali

– Alexander Zverev / Foto: Reuters/Scanpix

Maailma kolmas number Alexander Zverev sai pühapäeval Austraalia lahtistel 1/8 finaalis Kanada mängijalt Denis Shapovalovilt kolmes setis korraliku ja kiire ketuka ning pühkis suure slämmi tiitlivõiduunistusest selleks korraks suu puhtaks. Saksamaad esindav Zverev oleks turniirivõidu korral tõusnud ka maailma esireketiks.

22-aastane Shapovalov kohtub teisipäeval Melbourne Parkil veerandfinaalis Rafael Nadaliga. Kui vahtralehemaa tennisisti mäng jooksis pühapäeval kui valatult, siis Zverev pidas platsil lahingut ka iseendaga.

Zverev võitis teiselt servilt kõigest 29% punktidest ja suutis 18 äralöögi kõrval teha 32 lihtviga. Mees valas pärast üht topeltviga viha välja ka reketi peale, mille ta armutult vastu maad puruks peksis.

„Mängisin kogu nädala kehvasti. Ausalt öeldes polnud mul ühtki suurt momenti. Võib olla ehk Millmani vastu oli hea mäng, aga teised kaks olid halvad,“ sõnas ta pressikonverentsil.

„On suur vahe, kas mängida siin päeval või õhtusel ajal. Sellest polnud mulle kasu, aga ma ei otsi vabandusi. Päeva lõpuks pean ise paremini mängima. Tulin siia eesmärgiga võita, võib olla ka maailma esireketiks saama ja nii edasi, kuid kui ma niimoodi mängin, siis ma ei ole seda välja teeninud. Nii lihtne see ongi.“

Viimase matši kohta väga enesekriitiline Zverev lisas, et tegemist oli tema ühe halvima mänguga pärast mullust Wimbledoni. Ent Zverevil jätkus ka kiidusõnu Shapolvalovi kohta, kellest sai alles kolmas Kanada mängija, kes Australian Openil veerandfinaali jõudnud. Shapovalovi, kes paikneb maailma edetabelis 14. positsioonil, parim suure slämmi resultaat pärineb 2021. aasta Wimbledonist, kus ta mängis poolfinaalis.

Kuid kas Zverevi kaotuse põhjuseks oli Saksamaa tennisisiti kehv vorm või mängis Shapovalov ta lihtsalt taktikaliselt üle?

„Ta seisis minu pallingute ajal nii taga, ma polnud tema puhul seda varem tähele pannud, ootasin, et ta üritab tõrjed kiiresti punktiks lüüa,“ tunnistas Zverev.

„Aga ma pean teda tunnustama, on suurepärane, et Denis jõudis kaheksa parema hulka, ta on selle igati ära teeninud. Ta on palju tööd teinud ja oma mängutaset parandanud. Pean peeglisse vaatama. Minu poolt oli mäng tema vastu kohutav.“

Pettumus oli Zverevile nii suur, et kui temalt küsiti unistuse kohta maailma esireketiks tõusta, vastas ta: „Arvan, et pärast sellist esitust on isegi rumal sellest rääkida. Pean kõigepealt eneses selgusele jõudma,“ lisas Tokyo olümpiavõitja.

scroll to top