fbpx
Close

Kaia Kanepi purustas stiilselt maailma esireketi

– Kaia Kanepi / Foto: Siim Semiskar

Karjääri jooksul teist korda sai Kaia Kanepi jagu maailma esireketist, kui põhjustas US Openi avapäeva suurima üllatuse, alistades rumeenlanna Simona Halepi 6:2, 6:4. Varem on Kanepi 2011. aastal Tokyos võitnud tollast esireketit Caroline Wozniackit (Taani), kuid praegune võit on nii tulemuse kui ka turniiri tähtsuse poolest võimsam.

Esimeses setis polnud Halepil kasutada isegi ühtki murdepalli. Kuigi maailma esireket tegi ainult neli lihtviga, siis tal polnudki neid kuigi palju rohkem võimalik teha, sest enne võitis Kanepi ründelöögiga punkti. Kanepi löökide võimsus ja tempo oli Halepile liiast.

Teises setis jätkas Kanepi samas vaimus, kui juhtis kahe servimurdega 3;0. Võimalik, et väsimus hakkas natuke mõjutama ning pisut paranes ka Halepi aktiivne kaitse ja saabus viik 4:4. Seejärel juhtis Halep oma pallingul 40:15, kui Kanepi taastas oma varasema survemängu ning pärast seda loovutas vastasele enne lõplikku võitu vaid ühe punkti. Närviline Halep purustas teises setis ka ühe reketi ja tagus ka järgmist mitu korda vastu maad.

US Openil ei olnud naiste maailma esireket profitennise ajastul avaringis kordagi kaotanud, teistel slämmiturniiridel oli see ajaloos juhtunud viis korda. Nii tegi Kanepi ka ajalugu.

Statistika põhjal tegi Kanepi küll pisut rohkem lihtvigu (28) kui äralööke (26), aga vähemalt paarikümnel korral ta lihtsalt sundis Halepit eksima, mis läheb ka positiivsele poolele kirja. Kanepi servinäitajad olid keskmisel tasemel (1 äss, 3 topeltviga, esimese pallingu õnnestumisprotsent 69), aga üks märkimisväärsemaid numbreid on tema võrgumäng – 9st punktist võidetud 7 (Halep 3st 0).

scroll to top