fbpx
Close

Kaidu Meiterni sulest ilmus tennisevigastuste käsiraamat

Spordiarst ja traumatoloog Kaidu Meitern sai detsembris kaante vahele loo pealkirjaga “Tennisevigastuste käsiraamat”, mis on vajalik ja huvitav lugemismaterjal paljudele tenniseharrastajaile.

Teatavasti on vigastused spordis üks kõige ebameeldivamaid kõrvalnähtusi. Väga paljudel spordialadel võib saada vigastada ja samamoodi tennises. Kuid on ka olemas teatud spetsiifilised vigastused, mis esinevad rohkem just tennises. Näitena on selline “tennise küünarnukk”, millele on ka raamatus pühendatud osa suurest peatükist.

Kui lühidalt kirjeldada Meiterni raamatu sisu, siis ta käsitleb algul spordivigastusi üldisemas plaanis, seejärel läheb aga konkreetselt erinevate kehaosade vigastuste juurde või siis eraldi liigese, sidemete ja lihaste traumad. Kõikide vigastuste puhul on kirjas, kuidas arst paneb diagnoosi ja mille põhjal teeb mängija ise kindlaks, mis temaga juhtus. Loomulikult on kirjas ka ravimeetodid ja taastumine vigastusest, aga ka harjutused, mida peab vigastusest paranev tennisemängija ühel või teisel juhul tegema.

Sõna saavad raamatus ka Kaia Kanepi ja tema kauaaegne füüsilise ettevalmistuse treener Kristjan Prüüs. Kuigi Kaia on tippmängija, saavad tema ja Prüüsi näidete läbi kindlasti targemaks ka harrastajad.

Eesti SEB Liigatennisel on plaanis Kaidu Meiterni raamatut müüa ka kõigi liigade etappidel ja seda veidi madalama hinnaga (15 EUR) kui poes.

Lisame selle uudise juurde ka raamatu lõppsõna, mille kirjutas väljaandja Donatas Narmont, kes ka ise tennist harrastab ja on sarnaselt paljude teistega kannatanud ka vigastuste küüsis:

“Tennis on maailma kõige ilusam ja põnevam spordiala. Tennis on maailma kõige karmim spordiala. Mitte ainult sellepärast, et on vaid võit ja kaotus. Tennis on julm ka selle poolest, et ei lase tihti erinevate vigastuste tõttu ala sel määral nautida, nagu me seda tahaksime. Kaotus väljakul pole nii hull kui see, et Sa lihtsalt mängida ei saa. Vaadata tennist platsi kõrvalt või telerist pole see. Tahaks ikka ise mängida, joosta ja lüüa palli nii, nagu võimed ja oskused lubavad. Et saaksime keskenduda tennise ilule, võlule ja valule, mitte tenniseväljaku välistele tegevustele.

Selleks me raamatu kokku panime ja välja andsime, et saaksite armastatud mängu rohkem nautida, paraneda kiiremini vaevustest. Kaidu Meitern kogemustega spordiarstina ja tennise harrastusmängijana pani raamatu käsikirja kokku, tegijate tiimil jäi üle see tulemuseks vormistada.

Loodame, et see teos on väikeseks abiks ja toeks kõigile, kes tennist mängida armastavad.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Kommenteeri
scroll to top