fbpx
Close

Kontaveit ja Kasatkina üllatasid kaheksandana asetatud paari

Anett Kontaveit (vasakul) ja Darja Kasatkina treeningul. / Foto: Zumapress/Scanpix

Võiks isegi arvata, et maailma 17. reketi Anett Kontaveidi jõudmine üksikmängus Roland Garrosi kaheksandikfinaali olnuks loogilisem, aga nüüd jõudis ta hoopis nii kaugele paarismängus koos Darja Kasatkinaga (Venemaa).

Kohtumises kaheksandana asetatud Taipei õdede Hao-Ching Chani ja Latisha Chaniga kaotasid Kontaveit/Kasatkina esimese seti, kuid võitsid mängu 3:6, 6:3, 6:4.

Nii Kontaveit kui ka Kasatkina on tuntud heade tõrjujatena, eriti just venelanna võidab palju tõrjegeime, aga samas loovutab tihti servi. Täna õnnestus Eesti/Venemaa paaril teises ja kolmandas setis kokku viiel korral murda vastaste serv ja sellega ka kompenseerida enda kahe pallingugeimi kaotust. Otsustava seti lõpp oli siiski dramaatiline – neljandalt murdepallilt pääsesid Kontaveit/Kasatkina ette 5:3, aga loovutasid kohe vastu oma servi. Õnneks saadi uus murre, mis juba lõpetaski mängu.

Statistikast on näha, et Kontaveit/Kasatkina suutsid võita just otsustavaid punkte, sest kokkuvõttes jäid nad punktidega alla 92:95. Nad lõid kahe peale viis ässa, aga õed Chanid mitte ühtki. Samas tegid Kontaveit/Kasatkina vaid ühe topeltvea rohkem (3:2). Üldiselt olid aga statistilised näitajad väga võrdsed.

Kontaveit/Kasatkina kohtuvad 1/8 finaalis taas hiinlannadega (Taipei elanikud on ka rahvuselt hiinlannad), kelleks on Ying-Ying Duan ja Saisai Zheng. Neist Duan pole kunagi olnud hea üksikmängija (parim koht 60., praegu 252.), aga Zheng on hetkel maailma edetabelis 45. Tõsi, paarismängus need faktid eriti ei loe, lihtsalt teadmiseks lugejaile, kui mõnest vastasest pole kuigivõrd kuuldud. Aga Duan ja Zheng pole ka paarismängu maailma edetabelis kuigi kõrgel – Duan 68. ja Zheng 101. Asetatud nad ei ole.

scroll to top