fbpx
Close

Zopp kaotas Ottele pääsu eest põhitabelisse

– Jürgen Zopp / Foto: Siim Semiskar

Stockholm Openi kvalifikatsiooni otsustavas mängus kohtus Eesti esireket Jürgen Zopp (ATP 130.) sakslase Oscat Ottega (194.). Kaalul koht põhitabelis.

25-aastasel Oscar Ottel sellel aastal turniirivõite ette näidata ei ole, aga edukal 2017. aastal võitis ta Lissaboni Challengeri ja kolm ITF Futures turniiri. Kõrgeim 129. koht maailmas pärinebki eelmisest aastast. Seni olid Zopp ja Otte omavahel mänginud kaks korda. Selle aasta Ilkley Challengeril 16 hulgas võitis Otte 7:6(3) 6:3 ja mullu Alpheni Challengeri poolfinaalis Zopp 3:6 7:5 6:3.

Mäng algas pingeliselt ja kulges sedasi lõpuni. Juba oma esimeses servigeimis päästis Zopp kaks murdepalli, millele kohe vastas ise servimurdega. Järjekordse murdepalli pareerinud Zopp asus juhtima 3:1 ja omas ka geimpalli, et asuda 4:1 juhtima. Paraku läks teisiti, hoopis Zopp loovutas kahel korral oma servi ning kaotas avaseti 3:6, kusjuures mõlemas kaotatud servigeimis olid meie mehel geimpallid.

Teine sett ei alanud Jürgen Zoppile kõige paremini. Seisul 1:1 kaotas ta servi ja oli pikalt taagaajaja rollis. Seisul 4:5 jäi Oscar Ottel realiseerimata matšpall ja servimurdega hakkama saanud Zoppi lootused elasid taas. Kiire lõppmäng algas paraku kohe minimurdega sakslase kasuks ning sellest olukorrast meie tennisisit enam välja ei tulnud. Kiire lõppmäng 7:2 Ottele ja kogu mäng 6:3 7:6.

Samas elab Eesti esireketi lootus pääseda põhitabelisse “õnneliku kaotajana”, sest kvalifikatsiooni finalistidest on tal paremuselt teine asetus.

scroll to top