fbpx
Close

Balti matšil SEB Futures Cup noppis Läti napilt esikoha Eesti ees

– Eesti võistkond Balti matšil / Foto: Igor Pissarev

06.-07. oktoobril pidasid Balti riikide noortennisistid vanuses U 9, U 11 ja U 13 SEB Futures Cup nime all Balti matši.  Eesti, Läti ja Leedu matši on peetud alates 2013. aastast. Tänavuse matši Tallink City Tennisekeskuses võitsid Läti tennisistid napilt Eesti ees.

Igas vanuseklassis mängisid nii tüdrukud kui poisid 3 mängu, kokku siis kaks korda 18 mängu. Võitude-kaotuste suhte järgi pandi ka lõplik paremusjärjestus paika. Eesti võistkonda juhendasid Armand Levandi ja Märt Kivirähk.

Kuni 9-aastaste vanuseklassis olid Eesti tüdrukud Kiira Paskova ja Nora Olivia Adamson paremad Leedust 3:0 ja Lätist 2:1. Poisid Luukas Raudkivi ja Ken Ink olid 3:0 võidukad mõlema lõunanaabri koondiste vastu.

Kuni 11-aastaste konkurentsis said Adriana Roots ja Sofia Yatsunyk 2:1 jagu Leedu tüdrukutest, kuid kaotasid 0:3 Läti eakaaslastele. Poistel kulgesid mõlemad matšid tasavägiselt. Samuel Mandelkorn ja Robin Kilp võitsid leedukaid 2:1, ent kaotasid lätlastele 1:2.

Kaks võitu tõid koju kuni 13-aastaste konkurentsis Andrea Roots ja Desiree Pärn, kes alistasid Leedu 3:0 ja Läti 2:1. Markus Mölder ja Denis Maijorov said küll jagu Leedust 2:1, ent kaotasid Lätile 0:3.

Seega Leedu vastu kujunes seisuks 15:3 ning Läti vastu 8:10. Kuna leedulased alistusid Lätile 5:13, kujunes võitude-kaotuse suhe alljärgnevaks: Läti 23-13, Eesti 23-13 ja Leedu 8-28. Otsustavaks sai Eesti-Läti omavaheline kohtumine, milles lätlaste napp paremus tõi neile ka esikoha.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Kommenteeri
scroll to top