fbpx
Close
PAF.ee

Varjust välja. Leo Borgi ema hakkas nutma, kui sai teada, kelleks poeg saada tahab

– Leo Borg / Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Kui väike Leo Borg ütles oma vanematele, et tahab tennisistiks saada, hakkasid tema emal Patricial pisarad voolama. „Hakkasin nutma. Me proovisime teda suunata teist spordiala tegema, et jumala eest ei tekiks võrdlust isaga.“

„See oleks kõigile lihtsam olnud,“ jätkas Patricia Östfeldt. Vaatamata sellele, et vanemad püüdsid Leod suunata tegema mingit muud sporti või valima sootuks teist eriala, jätkas Leo Borg oma valitud  rajal. „Vanemad rääksid midagi survest, kuid mu vastus oli lihtne: mind ei huvita, see ei häiri mind!“

„Olen alati teadnud, kes on mu isa,“ lisas Leo Borg tennisworld.comi vahendusel. Björn Borg on 11-kordne suure slämmi võitja ning läbi aegade üks maailmakuulsamaid rootslasi. Pärast Brasiilias Porto Alegres saavutatud edu juunioride turniiril on 17-aastane noormees valmis oma sõna sekka ütlema ka täiskasvanute turniiridel. Maailma juunioride 12. number sai vabapääsme Marbella Challengerile ning ATP250 Andaluusia Openi kvalifikatsiooniturniirile.

„Olen valmis mängima ATP-turniiridel“

„Olen stardipositsioonil: loodan, et inimesed ei ütle minu kohta ainult, et „see on Borgi poeg“, vaid hakkavad rääkima minust kui iseseisvast tennisemängijast,“ lausus Leo Borg ITFi veebisaidil.

„Mõistan, et „Borgi pojaks“ olemine saadab mind kogu elu, vähemalt seni, kuni mängin tennist. Kuigi see mind ei sega, pean sellega pidevalt silmitsi seisma. Minu jaoks pole probleem, kui mind isaga võrreldakse. Aga loomulikult sooviksin, et mind hinnataks kui tennisisti. On suur au saada kutsed Chellengerile ja Andaluusia Openile. Kuigi olen Challengeril varemgi mänginud, on eelseisvad turniirid minu jaoks suursündmused. Olen valmis olema tähelepanu keskmes, tahe mängida on suur. Tunnen, et olen valmis. Tean, et olen valmis võrdselt mängima väga tugevate vastastega.“

„Mingit survet ma ei taju. Olen lihtsalt uudishimulik, tahan teada, millisel tasemel ma tegelikult olen. Ise arvan, et  mängin üsna kõrgel tasemel, vahel lihtsalt ei suuda oma taset turniiridel välja mängida.“

scroll to top