fbpx
Close

Suurepäraselt võidelnud Elena Malõgina pääses W100 põhiturniirile (täiendatud)

Elena Malõgina. / Foto: Igor Pissarev

Eesti esireket Elena Malõgina läbis edukalt Shrewsburys (Suurbritannia) W100 (kõrgeima kategooriaga ITF-i turniir) võistluse kvalifikatsiooni ja mängib põhiturniiril.

Malõgina tuli mitu korda välja keerulisest seisust. Esimeses setis jäi ta kohe 0:3 taha ja vastane Maria Jose Portillo Ramirez (Mehhiko, WTA 386.) juhtis ka oma servil 4:2, 40:0. Kuid Malõgina võitis viis punkti järjest ja võrdsustas murded. Seisul 5:5 sai Eesti esireket kätte seti kolmanda murde (vastasel kaks) ja võitis esimese seti 7:5. Teises setis suutis Malõgina veelkorra seisul 0:1 päästa 0:40 seisu, aga seekord oma servil. Oli veel mitu tasavägist geimi, aga murde tegi seisul 2:2 Malõgina. Korra võttis ta veel vastase servi ära seisul 5:3, millega mäng ka lõppes, aga tol hetkel oli Malõginal veel varuks oma serv. Seega tulemus 7:5, 6:3 ja sellega sai Malõgina ka revanši 2021. aastal Alkmaaris saadud kaotuse eest.

Portillo Ramirez lõi 8 ässa ja sai ka esimest servi kindlamini sisse (vastavalt 80 ja 65%), aga esimeselt servilt võitis Malõgina 74 ja vastane 58% punktidest. Malõgina võitis 13st murdepallist 5, aga Portillo Ramirez 9st 2.

Põhitabeli loosimisel sai Malõgina endale nimeka, aga praegu edetabelis mitte kõige kõrgemal (172.) paikneva Mona Bartheli (Saksamaa). 34-aastase sakslanna parim edetabelikoht on olnud 23., aga seda juba üsna ammu – 2013. aasta märtsis.

Seltskond on W100 turniiril esinduslik, esisajast teeb kaasa kaks mängijat Nuria Parrizas Diaz (Hispaania, WTA 81.) ja Oceane Dodin (Prantsusmaa, 91.). Kõige nimekam on vast Kristina Mladenovic (Prantsusmaa), endine esikümne naine ja paarismängus mitmekordne slämmiturniiride võitja, aga praegu edetabelis 211. kohal.

scroll to top