fbpx
Close

Rafael Nadal loobub tennisest pärast Davis Cupi finaali

Rafaell Nadal tänavu Roland Garrosi publikuga hüvasti jätmas, ehkki sellele väljakule ta olümpiamängudel veel naases. / Foto: EPA/Scanpix

Kauaaegne maailma esireket ja 22-kordne slämmivõitja Rafael Nadal teatas täna, et loobub profitennisest pärast novembris Malagas peetavad Davis Cupi kaheksa meeskonna finaalturniiri.

“Olen siin selleks, et teatada oma profikarjääri lõpetamisest,” avaldas Nadal video kaudu. “On tõsi, et viimased aastad, eriti kaks viimast hooaega, on olnud mulle rasked. Ma ei ole saanud mängida täisvõimetega. See on mulle raske otsus, aga elus jõuavad kõik asjad ükskord lõpule. Arvan, et praegu on õige aeg lõpetada karjäär, mis oli pikk ja palju edukam, kui ma ise oskasin kunagi ette kujutada.”

Nadal lisas, et on põnevil mängida viimane turniir Davis Cupi finaalis, esindades oma riiki. “Üks mu esimesi triumfe oli 2004. aasta Davis Cupi võit. Sellega saab nüüd ring täis. Olen superõnnelik kõigi nende asjade üle, mida tennises kogesin. Tahan tänada kogu tennisemaailma, kaasmängijaid, mu suuri rivaale. Olen koos nendega veetnud tunde, mis jäävad mulle meelde kogu eluks,” sõnas Nadal.

Kuigi tennise profiajastu enamik rekordeid kuulub praegu Novak Djokovicile, on ka Nadalil saavutusi, mida ilmselt keegi üle ei löö. Esmalt muidugi ühe slämmiturniiri võitude arv 14 – nii palju on Nadal võitnud Prantsusmaa lahtistel. Samuti on tema käes ühe ATP turniiri võitude rekord – 12 tiitlit Barcelonast. Ja rivis teisel kohal on Nadali 11 tiitlit Monte Carlost.

Davis Cupi finaalturniir toimub Malagas 19.-24. novembrini. Hispaania kohtub avaringis ehk veerandfinaalis Hollandiga, võitja kohtub poolfinaalis Saksamaa – Kanada kohtumise võitjaga. Esialgu pole muidugi teada, milline matš jääb Nadalile viimaseks ja millistes mängudes ta kaasa üldse teeb.

scroll to top