fbpx
Close

Coco Gauff võitis oma hooaja esimese Mastersi

Coco Gauff Pekingi võidukarikaga. / Foto: Zumapres/Scanpix

Coco Gauff, kes pärast mulluste Cincinnati ja US Openi võidupunktide mahaarvamist langes maailma edetabelis kuuendaks, parandas täna oma positsiooni, kui võitis Pekingis oma selle hooaja esimese Masters 1000 turniiri.

Mõnevõrra üllatuslikult on pea kõigile ohtlik Karolina Muchova (Tšehhi) osutunus Gauffile lihtsamaks vastaseks. Kolmandat korda võitis ta Muchovat 2:0 ja tšehhitar ei olegi temalt setti kätte saanud. Tänane tulemus finaalis oli 6:1, 6:3. Muchova ainus hea, kuid lühike periood oli teise seti algus, kui ta asus 2:0 juhtima, kuid peatselt oli Gauff ees 4:2.

Mängujärgses intervjuus ütles Gauff, et teda aitas rahulolu finaali jõudmisest. “Teadsin, et hoolimaa tulemusest olin juba enda üle uhke. See aitas mul mängida pingevabalt,” ütles Gauff.

Võiduga tõusis Gauff edetabeli neljandaks, sest möödus Jasmine Paolinist ja Jelena Rõbakinast. USA esireketi tiitlit Gauff tagasi ei saanud, sest Jessica Pegula jätkab kolmandana. Muutus toimus pärast US Openit (9. september), seega on Pegula nüüd kaks kuud olnud USA esireket.

Meeste Masters mängitakse Šanghais ja võitja selgub järgmisel pühapäeval. Täna selgusid esimesed neli 1/8 finalisti ja need kõik olid tippklassi mängijad. Kuid nii Jannik Sinner (Itaalia, 1) kui ka Daniil Medvedev (5) alustasid seti kaotusega, ent lõpuks võitsid. Sinner sai 6:7, 6:4, 6:2 jagu Tomas Etcheverryst (Argentiina, 31) ja Medvedev 5:7, 6:4, 6:4 Matteo Arnaldist (Itaalia, 29). Edasi pääsesid ka Carlos Alcaraz (Hispaania, 3) ja Tommy Paul (USA, 11). Kuid omavahel neist keegi veel ei kohtu. Kui kõik võidavad ka järgmise mängu, on veerandfinaalis vastamisi Sinner – Medvedev ja Alcaraz – Paul. Sealjuures on Sinner ja Medvedev kahe hooaja jooksul kohtunud juba üheksa korda, mullu oli seis 3:2 ja tänavu seni 3:1 Sinneri kasuks.

scroll to top