fbpx
Close

Mark Lajal sai suure slämmi kvalifikatsioonis esimese võidu!

Mark Lajal mängimas Nottinghamis. / Foto: Zumapress/Scanpix

Neljandal katsel alustas Eesti esireket Mark Lajal lõpuks suure slämmi kvalifikatsiooni võiduga, kui alistas täna Francesco Passaro (Itaalia, ATP 131.) 5:7, 6:3, 6:3. Kolmel eelmisel slämmiturniiril oli Lajal kvalifikatsiooni avaringis kaotanud.

Võit oli seda väärtuslikum, et Passaro oli valikturniiril asetatud 25ndana ja tänavu mais võitnud Torinos Challenger 175 turniiri ja jõudnud Rooma Mastersil 3. ringi. Tõsi, need tulemused saavutas itaallane saviliivaväljakutel, aga murul ta nii tugev pole.

Esimeses setis oli Lajalil kahes geimis murdepall ja Passarol kuni viimase geimini mitte ühtki, aga just seisul 6;5 itaallane murdis. Õnneks Lajal ei murdunud ja teises setis sai ta viiendas ja üheksandas geimis vastase servi kätte. Oma pallingul mängis Lajal aga nii kõvasti, et ei kaotanud ühtki punkti (16:0)!

Lajal alustas ka otsustavat setti murdega, sai 3:0 ette ja endiselt ei olnud vastasel mingit võimalust murret tagasi saada. Hoopis Lajal jättis veel kolm murdepalli kasutamata, aga sellest ei olnud häda, sest oma serv oli kogu aeg varus ja seda ta ei kaotanud. Lajal võitis 16st murdepallist 3 ja Passaro 1st 1. Punktidega võitis Lajal koguni 99:78, mis veelgi rõhutab eestlase ülekaalu.

Kvalifikatsiooni teises ringis on Lajali vastane 20-aastane portugallane Henrique Rocha (ATP 177.). Rocha on karjääri jooksul võitnud seitse turniiri, eelmisel aastal koguni kuus, aga need kõik olid ITF-i M25 turniirid. Tänavu sai Rocha esikoha Murcia Challenger 75 turniiril. See võistlus peeti liivaväljakul, aga kuuest ITF-i turniirist viis on portugallane võitnud kõvakattel. Nädal tagasi jõudis Rocha finaali Bratislava Challenger 100 turniiril, aga ka see mängiti saviliival.

Homme mängitakse Wimbledonis naiste üksikmängu kvalifikatsiooni avaring, Lajal ja Rocha kohtuvad kolmapäeval.

scroll to top