fbpx
Close

Fenomenaalne Serena, hull publik, “kilpkonnaveri” ja närvipinge murdsid Anett Kontaveidi

Käesurumine pärast mängu. / Foto: Reuters/Scanpix

Kaks Eesti tenniseeksperti olid üsnagi samal arvamusel, et Serena Williams üllatas Anett Kontaveidi vastu tugeva mängu ja ka vastupidavuisega ning et publiku matslikkus andis Eesti esireketile viimase hoobi.

“Elektrit ja pinget oli nii palju õhus, et võib ainult ette kujutada, mida Anett sellises õhkkonnas tundis,” ütles kommentaator ja tennisevõistluste korraldaja Riho Kallus. “Ma ei tahaks öelda, et publiku poolt oli mingit vihkamist, ilmselt oleks ka teised mängijad saanud samasuguse kohtlemise osaliseks, aga kogu rahvas oli Serena taga ja nii läks raskeks.”

Williamsi mäng hämmastas paljusid eksperte ja ilmselt kanti teda liiga vara maha. “Kõigepealt tuleks mainida esimese seti tie-break’i (tuletame meelde, et mäng lõppes 7:6, 2:6, 6:2 Williamsi kasuks – toim), kus Serena oli lausa fenomenaalne. Tema servil ei olnud Anettil mingit võimalust punkti võita. Serena ongi sellepärast eriline mängija, et kunagi ei või aimata, mis on tal veel varuks,” ütles Kallus. “Ma ise olin pakkunud, et Anett võidab 7:6, 6:3 ja nii võinuks ka mäng lõppeda, kui Serena poleks tie-break’is hiilanud. Pärast tegi ta ka taktikaliselt õigesti näiteks sellega, et teise seti lõpus hoidis jõudu.”

Kalluse arvates oli paljudele üllatus, et Serena otsustavas setis ei vajunud ära. “Anett murdus lõpuks ise, aga ilmselt mitte füüsilisest väsimusest, vaid õhkkonna tõttu tingitud vaimsest pingest.”

Treenerist ekspert Harri Neppi aga nimetas publiku käitumist otsesõnu matslikuks. “See oli nagu hull rahvamass, kes jumaldab oma iidolit – oleme maailma ajaloos sellist asja näinud ka poliitiliste juhtide puhul. Poleks uskunud, et ameeriklased niimoodi lolliks lähevad. Hakkasid ju lausa kahe servi vahel karjuma, et Anetti segada, Tulemusele mõjus see kindlasti,” leidis Neppi.

Neppi arvates alahinnati Serena praegust mängutaset. “Tegelikult ta mängis silmapaistvalt juba esimeses ringis Danka Kovinici vastu, aga tookord mitte siiski nii hästi kui nüüd,” ütles Neppi. “Anett oleks ehk esimesse kasti pidanud servima rohkem tagakäe alla ja muidugi Serenat jooksutama. Oli ju näha, et Anett võitis pikki punkte rohkem. Kui aga Serena saab lüüa ühe või kahe sammu pealt, siis ta lööb isegi praegu kõvemini ja täpsemalt kui Anett.”

Lõpuks oli Neppi hämmastunud, et Serena tuli kolmandale setile vastu nii värskelt. “Ta ütles pressikonverentsil, et käis ennast tualetis kergendamas ja sellepärast jooksiski kiiremini. Aga küllap ta sel ajal võttis mingit erilist jõujooki või jõi kilpkonnaverd,” vihjas Neppi naljatamisi ühele varasemale juhtumile spordis. “Ta tuli tagasi nagu teine inimene ja hakkas kohe väga hästi tõrjuma. Teise seti lõpus tundus küll, et tal ei ole isegi jõudu enam servida.”

scroll to top