fbpx
Close

Tennis.com soovitab: kontrollitud tennisemäng on kasulikum kui kodus istumine

Puudutame palli ainult reketiga ja siis viirus ei levi. / Foto: Pixabay

Veebikülje Tennis.com autor Richard Evans leiab, et igasuguse sportliku tegevuse keelustamisega võib koroonaviirus hoopis halvemat mõju avaldada.

“Kõik arstid ütlevad, et liikumine tugevdab inimese immuunsüsteemi,” kirjutab autor. “Frustratsioon, mis tuleneb tegevusetusest, võib mõjuda hoopis hullemini.”

Praegu on ka Eesti tennises mindud nii kaugele, et keskustes hakatakse välisväljakuid mängimiseks avama, kuid suurearvulist ühistreeningut toimuda ei tohi, samuti puuduvad võimalused kasutada keskuses asuvaid riietus- ja tualettruume. Sellisel tasemel piirang tundub mõistlikuna, sest lihtsalt õues tennise mängimine ei tohiks mingil viisil viiruse leviku ohtu suurendada.

Evansi sõnul on Cliff Drysdale’i tennisekeskus leidnud meetodi, kuidas saavad lapsed tennist mängida. Servida nad ei tohi, sest sel juhul nad puudutavad palli. Treenerid aga viskavad lastele palli mängimiseks ette ja nad harjutavad lööke tagajoonelt. Treenerid korjavad ise pallid üles, desinfitseerivad ennast hoolega ja viskavad taas lastele ette. Ei ole küll parim lahendus, aga mängida saab.

“The Show Must Go On” (tõlkes: show peab jätkuma) tsiteerib Evans Queeni laulu pealkirja ja leiab, et mitte millegi tegemine ei tohiks olla praeguses olukorras õige lahendus.

scroll to top