fbpx
Close

Daniil Glinka alistas Paf Openil seljaga hädas olnud Kenneth Raisma

– Daniil Glinka / Foto: Viktor Burkivski

Homsetes veerandfinaalides näeme kahte Eesti tennisisti. See on miinimumprogramm, sest enne turniiri algust võis eeldada, et vähemalt kaks kui mitte rohkem meest peaks nii kaugele jõudma. Eriti veel kui rahvusvaheline turniir koju kätte tuleb.

Esimesena lunastas pääsme veerandfinaali teatavasti Vladimir Ivanov. Lahtine oli veel, kas temale lisandub Kenneth Raisma (ATP .) või Daniil Glinka (ATP .), kes kohtusid 1/8 finaalis isekeskis.

Esimeses setis kuni seisuni 5:2 võitis Raisma oma servigeime väga kindlalt, Ginka oli seevastu kogu aeg hädas ja kahel korral lasi ka oma pallingu murda. Korra välgatas lootusekiir ka Glinkale, kui ta vähendas Raisma servi murdes vahe 3:5-le ja omas geimpalli järgmises geimis. Ent sett ikkagi Raismale tulemusega 6:3. Raisma oli kindlam ja stabiilsem, Glinka tegi palju vigu eestkäe löögil.

Teine sett kulges esiotsa sarnaselt esimesele. Raisma oli pallingul kindlam, Glinka pidi pallingugeimide hoidmiseks oluliselt rohkem vaeva nägema. Seisuni 4:4 oli ainus murdepall Raismal, mis jäi realiseerimata. Ja nagu hiljem selgus oli sellel väga suur roll mängu lõpptulemust silmas pidades. Peale pikemaid pallivahetusi masseeris Raisma käega oma selga, ilmselgelt vaevas teda miskit selles piirkonnas. Treener Andres Kuhi sõnul oli Raismal seljaga probleeme juba mängu algusest peale. Lihtsalt probleem üha süvenes mängu käigus. Ka meditsiiniline paus mängu ajal poleks tema sõnutsi aidanud.

Seisul 4:4 tegi Glinka otsustava servimurde ja viis teise seti võiduka lõpuni – 6:4. Kolmandas setis olid rollid justkui vahetunud. Glinka vabanes pingetest ja võitis selle veenvalt 6:2. “Haavatud” Raisma ei pannud küll püssi põõsasse, aga ka erilist särtsu tema olekus näha polnud. Kogu mäng seega Glinkale tulemusega 3:6 6:4 6:2.

Veerandfinaalis kohtub Glinka Lasse Muscheitesega (Saksamaa, ATP 1858.), kes alistas 2.ringis Rootsi tennisisti Marius Ruzgasi 6:4 3:6 6:2.

scroll to top