fbpx
Close

Kahju! Kenneth Raisma oli päästmas esimest setti ja siis saabus mõõn…

– Kenneth Raisma / Foto: Igor Pissarev

Kenneth Raisma ei suutnud Moskvas ITF-i 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril finaali pääseda, kui kaotas teisena asetatud Sanjar Faizijevile (Usbekistan) 5:7, 1:6.

Raisma on hetkel ITF-i edetabeli 1035. mängija, kuid ilmselt ta sealt pärast Moskvas poolfinaali jõudmist pisut tõuseb. Faizijev on ATP 445. ja ITF-i 68. reket, seega peaks edetabeli põhjal tulemus olema justkui loogiline. Aga Raisma esitused turniiri esimestes ringides andsid lootust, et kõik on võimalik.

Üks, mis Raismale täna saatuslikuks sai, olid topeltvead. 21-aastane eestlane tegi kolm topeltviga mängu teises geimis ning Faizijev sai murdega ette. Usbekk asus servima seti võiduks seisul 5:3. Kuigi Raisma teenis esimesena murdepalli, oli peatselt Faizijevil kasutada settpall. Just nüüd võitles Raisma suurepäraselt ja kolme järjestikuse punktiga murdis vastase servi vajalikul hetkel. Seisul 5:6 oli Raisma oma pallingul juhtimas 40:0, kui ta tegi topeltvea. Vastane võitis veel ühe punkti ja siis järgnes teine topeltviga. Edu läks käest ja lõpuks sett ka. Teine sett oli juba ühepoolne.

Raisma lõi täna kaks ässa ja tegi 6 topeltviga, esimese servi õnnestumisprotsent oli madalam kui eelmistes mängudes – 46%. Esimeselt pallingult võitis Raisma 67% punktidest. Vastase näitajad olid kõik natuke paremad.

Treener Andres Kuhi sõnul tegi vastane hea esituse ja pigem sellises kassi-hiire mängus oli kindlam. “Jah, ma ütlesin küll, et Kennethile peaks selline mäng sobima, kuid kõige suurem vahe tuli sisse siiski servist. Kennethil ei õnnestunud täna palling. Ta ei ole saanud seda piisavalt harjutada ja käsi oli eilsest pisut kange, samal ajal vastane lõi servi mitte kõvasti, aga väga täpselt. Kui need topeltvead tulid tähtsal hetkel sisse, läks Kennethil tuju ära. Vahel on nii, et teed vea, saad vihaseks ja hakkad paremini mängima, kuid seekord ei läinud see reaktsioon positiivselt,” võttis Kuhi kokku.

Mõlemad Kuhi õpilased, Raisma ja Daniil Glinka, harjutavad nüüd nädala Prantsusmaal ja siis alates 2. septembrist mängivad turniiril Tuneesias, kus tuleb jälle alustada kvalifikatsioonist. “Pole hullu, sest rohkem mänge on meil praegu vaja. Muidugi, punkte on ka vaja, aga küll need lõpuks tulevad,” ütles Kuhi. Omakorda Tuneesiast lendab Kenneth otse Kreekasse, kus 11.-14. septembrini peetakse Davis Cupi III grupi Euro-Aafrika tsooni turniir.

scroll to top