fbpx
Close

Barbora Krejcikova: mulle meeldib klaasist karikas, panen selle kodus nähtavale kohale

Tallinn OPeni võitja läbi tema enda reketi. / Foto: Mauri Levandi

Barbora Krejcikova oli nii võidu kui ka kogu Tallinn Openi turniiriga väga rahul, aga otsustas jätta saladuseks, millist üsna pikka juttu ta Eesti presidendi Alar Karisega autasustamisel rääkis.

“Minu jaoks on see turniir olnud väga eriline ja olen selle üle väga uhke, et mul õnnestus oma parim esitus hoida finaaliks,” ütles Krejcikova, kes alistas Anett Kontaveidi 6:2, 6:3. “Ja mulle väga meeldib turniiri auhind, sest klaasist karikad ongi ilusamad. Panen selle kodus kuhugi nähtavale kohale.” Muidugi küsisid ajakirjanikud kohe, mida ta presidendiga rääkis, kuid Krejcikova vastas, et see on saladus.

Millise plaaniga täna mängima läksite?

Üldiselt valin ma igaks matšiks strateegia, mis on pigem seotud minu enda mängu, mitte vastasega. Kuid teadsin, et Anett lööb tugevalt ja üritab mind esimesest punktist alates panna surve alla. Mina püüdsin lihtsalt seda oma mänguga elimineerida.

Anett kurtis, et suutsite üsna palju tempovahetustega tema mängu rikkuda. Saan aru, et see ongi osa teie mängust, aga kas tegite täna ka midagi erilist?

Jah, selline on tõesti minu mäng. Nii et ma ei saa öelda, et oleksin täna proovinud midagi rohkemat. Aga olen rahul eelkõige sellega, et plaan õnnestus täide viia ja vastase rütmi häirida.

See jutuajamine jäi saladuseks. / Foto: Mauri Levandi

Esimeses setis sai Anett teie servilt ainult kaks punkti, aga teises setis tegi kaks murret. Millest see muutus oli tingitud?

Eks ma mängisin esimese setis väga hästi, aga kellelgi pole tavaliselt võimalik kogu aeg sama taset hoida. Mingid tagasilöögid ikka tulevad ja pealegi on Anett väga hea mängija, kelle vastu ei ole pidevalt võimalik geime võita. Ka tema mõtleb midagi välja. Mängudes on alati teatud tõusud ja mõõnad.

Võtate Tallinnast kindlasti kaasa positiivse emotsiooni, kuigi publik polnud finaalis teie poolt?

See oli teada, et pealtvaatajad ei soovi minu võitu. Aga samamoodi on olnud minu koduväljakul, kus kõik mind toetavad. Sellega peab harjuma ja alati anda endast parima. Kokkuvõttes nautisin ikkagi Tallinna finaalis mängimist.

Kui teile see karikas väga meeldib, kas siis tänane võit on ka kuidagi eriline?

Iga võit on alati eriline, aga tänavu on mul olnud raske aasta ja üksikmängus ei olnud häid tulemusi. Selle poolest tähendab tänane võit väga palju. Oli väga eriline ja imeline nädal. Esimest korda olin Eestis ja juba lennukiga maandudes nägin, et see on ilus linn. Olen teinud oma tiimiga palju tööd ja terve aasta pingutanud, aga nüüd tuli üle pika aja välja.”

scroll to top