fbpx
Close

Visalt võidelnud Karl Kiur Saar kaotas favoriidile

– Karl Kiur Saar / Foto: Eesti Tennise Liidu arhiiv

Karl Kiur Saar jäi Helsingi ITF-i turniiri avaringis 3:6, 6:7 alla teisena asetatud sakslasele Louis Wesselsile, kuid näitas kõva võitlejavaimu, kui suutis teises setis vastase pallingu olulisel hetkel murda. Paraku see mängu siiski ei päästnud.

Esimeses setis otsustas Wesselsi üks servimurre. Pallingugeimis, mille Saar kaotas, oli eestlane kogu aeg taga ja vastane võitis alles neljandalt murdepallilt. Teises setis läks Wessels kahel korral murdega ette, aga mõlemal juhul võttis Saar selle tagasi. Kusjuures teist korda seisul 4:5, kui oli juba “selg vastu seina”, sest murdeta olnuks mäng läbi. Parima võimaluse teenis eestlane seisul 6:5, 30:0 vastase pallingul, aga siis vastas Wessels nelja järjestikuse punktiga. Tie-break’is juhtis Saar 4:2, aga jäi taha 4:6. Ta võitis veel punkti Wesselsi servil, aga oma pallingul andis tagasi ja sellega oli mäng läbi.

Esimese servi statistika oli vastastel enam-vähem võrdne, vaid ässasid lõi sakslane rohkem – 5:1. Kuid teiselt pallingult võitis Wessels 65 ja Saar 52% punktidest, võib-olla sealt väike vahe sisse tuligi. Murdepallidel oli eestlane selgelt efektiivsem, tal õnnestus see maksimaalselt ehk 2st 2, Wesselsil 9st 3.

20-aastane Wessels asub maailma edetabelis 330. kohal ning ta oli noorteklassis Kenneth Raisma üks rivaale.

scroll to top