fbpx
Close

Sabalenka pääses Gauffi käest ja kohtub finaalis Zhengiga

Arina Sabalenka Cincinnatis. / Foto: Zumapress/Scanpix

Arina Sabalenka (1) jõudis kolmandat korda järjest Wuhani Masters 1000 turniiri finaali, kui alistas täna 1:6, 2:4 kaotusseisust Coco Gauffi (USA, 4) 1:6, 6:4, 6:4.

Gauff alustas võimsalt ning pärast teise seti mitut vastastikust murret hoidis oma servi ja juhtis 4:2. Sabalenka sai viigi kiiresti kätte, aga oma servil jäi hätta. Gauff ei realiseerinud murdepalli ning järgmises geimis kaotas ise servi. Kuna teises setis läks Sabalenka ette 3:0, võitis ta seega seitse geimi järjest. Lähedal oli ka kaheksas, aga Gauff päästis kolm murdepalli ja sai mängu tagasi. 20-aastane ameeriklanna võttis ka murde ja viigistas 4:4. Kuid Sabalenka võitis oma servi ja asus vastase pallingul 30:0 juhtima. Viigini Gauff jõudis, aga geimi ei päästnud.

“Esimeses setis ta lausa purustas mu,” tunnistas Sabalenka. “Ükskõik mida ta tegi, kõik õnnestus. Ta oli nii agressiivne, et mul ei jäänud mingeid võimalusi. Kuid ameeriklannale said saatuslikuks topeltvead, mida ta tegi lausa 21. Sabalenka ütles, et tal oli tuttav tunne. “Mõtlesin, et tunnen sulle kaasa, sest olen ise sama läbi teinud,” viitas Sabalenka perioodile 2022. aasta algul, kui valgevenelanna ise ohtralt topeltvigadega patustas. Sealjuures esimeses setis tegi Gauff ainult kolm topeltviga, aga kaotatud settides kokku 18.

Hiinlannade omavahelises poolfinaalis võitis favoriit: Qinwen Zheng (7) alistas turniiri üllataja Xinyu Wangi (WTA 51.) 6:3, 6:4.

Kas Sabalenkale võib juba karika kätte anda? See küsimus tuleneb põhjusest, et kui Gauff on valgevenelannale olnud ebamugav vastane (ka pärast tänast kaotust ameeriklanna juhib omavahelistes mängudes 4:3), siis Zhengi on Sabalenka võitnud kolm korda kahes setis, geimide seis 36:13! Kõik mängud on peetud kõvakatte slämmiturniiridel, kaks korda US Openi veerandfinaalis ja korra Australian Openi finaalis tänavu.

Wuhanis on kate sama, aga võib-olla koduväljak aitab natuke hiinlannat. Samas on Wuhan peaaegu “kodu” ka Sabalenkale. Ta on jõudnud järjest finaali aastatel 2018, 2019 ja 2024, eelmistel juhtudel ta võitis. Miks järjest? Sest vahepeal (2020-2023) Wuhanis turniiri ei peetud, hiinlastel kestis koroonapaus kauem kui teistel. Meenutame, et esimese Wuhani võidu sai Sabalenka 2018. aastal Anett Kontaveidi üle.

scroll to top