fbpx
Close

Mark Lajal tuli keerulisest seisust välja ja võitis Orleansi Challengeril

Mark Lajal / Foto: Little Rock Challenger

Eesti esireket Mark Lajali kohtus täna Orleansi ATP Challenger 125 põhiturniiri avaringis 25-aastase prantslase Matteo Martineau’ga, kes asub maailma edetabelis 204. kohal.

Kohtumine kujunes Mark Lajalile raskeks ja ta oli lähedal kaotusele. Ent ta näitas lõpuks head närvi ning tuli sellest võitjana välja.

Avasetis loovutas eestlane kohe esimeses geimis oma pallingu ja oli tagaajaja rollis kuni seisuni 3:4, kusjuures vahepeal päästis ta korra ka ühe murdepalli. Kaheksandas geimis õnnestus Lajalil seis küll viigistada, ent vaid hetkeks, sest järgmises geimis tegi vastane uuesti vastumurde. Avasett prantslasele 6:4.

Teises setis hoidsid mõlemad oma pallingut seisuni 4:4. Lajalil oli kasutada üks, vastasel aga koguni viis murdepalli. Martineau’l kuues katse tõi siiski edu ning ta asus tänu servimurdele matshivõidule servima. Siin prantslane matshpallini ei jõudnud, parim seis tema vaatevinklist oli 30:30 ja 40:40. Lajal demonstreeris head närvikava ning mitte ainult ei viigistanud seisu, vaid võitis ka kaks järgmist tasavägist geimi ja teise seti 7:5! Olgu lisatud, et Martineau omas kahte geimpalli viimaks teine sett kiiresse lõppmängu.

Mingil määral jätkus otsustavas setis sama stsenaarium. Nimelt suutis Lajal võita just pikemad ja tasavägisemad geimid. Kolmanda seti saatuse võisidki otsustada eelkõige esimene ja viies geim Lajali pallingul. Tõsi seekord teenis prantslane “ainult” ühe murdepalli. See-eest Lajal realiseeris oma ainsa murdepalli setis seisul 3:2 ning enam vastasele võimalust ei andnud. Otsustav sett Lajalile 6:3.

Lajal realiseeris 9-st murdepallist 4, Martineau 10-st 3. Lajali kontosse kogunes 8 ässa vastase 13 vastu. Prantslasele sai ehk saatuslikuks suur topeltvigade arv (9), Lajal tegi neid pika mängu peale vaid 2. Esimene serv oli Lajalil ka stabiilsem ja efektiivsem.

scroll to top