fbpx
Close

Estonian Junior Openil jäi kolm esikohta koju

Markus Mölder võitis üksikmängu. / Foto: Rein Kompus

ITF-i J100 (varem 3. kategooria) turniiril Estonian Junior Openil saatis Eestit suur edu, sest koguni kolmes mänguliigis jäi esikoht koju.

Noormeeste üksikmängu võitis Markus Mölder, kes oli asetatud teisena. Maailma noorte edetabelis juba 126. kohale kerkinud noormees peaks nüüd tänase võiduga ligi paarkümmend kohta tõusma, aga esisajasse veel ei kerki. Finaalis alistas Mölder Alaa Trifi (Tuneesia, 3) 6:2, 7:5. Mölder ei kaotanud turniiril ühtki setti.

Teised Eesti noormehed avaringist edasi ei saanud, kuid selle eest triumfeerisid Denis Maijorov ja Georg Strasch paarismängus. Kõige raskemad olid neile esimene ja viimane mäng. Avaringis tuli Maijorov/Straschil edasipääsuks alistada teisena asetatud paar Carel Aubriel Ngounoue (USA) ja Alaa Trifi tulemusega 5:7, 6:4, 10:8 ning finaalis neljandana asetatud Jonas Kucera (Tšehhi)/Marek Nano (Slovakkia) 7:5, 0:6, 11:9.

Denis Maijorov (vasakul) ja Georg Strasch. / Foto: Rein Kompus

Neidude paarismängus jäi võit samuti Eestisse, kui esikohale tulid Grete Gull/Laura Rahnel (3). Nende jaoks oli kõige raskem poolfinaal, kui vastu tuli esimese asetusega paar Dora Miškovic (Horvaatia)/Dune Vaissaud (Prantsusmaa), võit tuli eestlannadele numbritega 6:4, 4:6, 10:6. Finaalis võitsid Gull/Rahnel Valeria Krohhotina (-)/Lea Nilssoni (Rootsi) 7:5, 7:5. Muide, alles 14-aastane Nilsson võitis Estonian Junior Openil üksikmängu, kusjuures teises ringis võitis ta esimesena asetatud Vaussaud. Esireketitele oli Kadrioru tennisekeskuses peetud turniir üldse õnnetu, sest vaid neidude paarismängus jõudis “paberil” parim paar poolfinaali, teistes mänguliikides nad kaotasid 2. ringis.

Laura Rahnel (Vasakul) ja Grete Gull. / Foto: Rein Kompus

Eesti neiud kahjuks üksikmängus ei säranud, ainult Rahnel (5) jõudis teise ringi. “Päris kaua on meil nii olnud, et üksikmäng kulgeb raskemalt kui paarismäng,” rääkis Eestile esikoha toonud Gull. “Kahekesi on väljakul kuidagi lihtsam olla, meil Lauraga klapib ka mäng hästi. Finaali võinuks võita isegi kindlamalt, aga ise tegime endale elu raskemaks. Seda vene tüdrukut Krohhotinat võitsime Hanko turniiril palju lihtsamalt, ehkki tal oli siis teine paariline.” Meenutame, et aprilli algul Hankos olid Gull/Rahnel samuti võitnud J100 turniiri.

scroll to top