fbpx
Close

Anett Kontaveit finaalis! Ainult üks võit on veel vaja WTA finaalturniirile pääsuks

– Anett Kontaveit / Foto: Zumapress.com/Scanpix

Anett Kontaveit (2) võitis Cluj-Napoca turniiri poolfinaalis oma üheksanda ja siseväljakutel 14nda mängu järjest, kui alistas Rebecca Petersoni (Rootsi) 6:3, 6:2.

Tennisnetil on viimase aja trendist jäänud mulje, et kui Anett mängis natuke ebastabiilsemalt, oli tema esitusest rohkem kirjutada. Nüüd ei ole muud, kui ainult rutiinsed matšid, kus peab lihtsalt näitama oma praegust taset ja võidud muudkui tulevad. Isegi ohtu kaotada ei teki. Mänguliselt on ikka sama lugu: käib pallivahetus, üks lööb ja teine lööb, aga äralööke teeb ainult Anett. Niimoodi see ei olnud ainult Moskva turniiri finaalis Jekaterina Aleksandrovaga, aga täna olid äralöögid Kontaveidi kasuks 23:4, mis ei vaja kommenteerimist.

Nagu ütles mängu jälginud treener Harri Neppi Petersoni kohta: “Ta lööb küll ja oskab ka kõvasti lüüa, aga Anett on palju täpsem ja mängib tagajoonel, kuid Peterson kaks meetrit joone taga.” Ehk lisaks initsiatiivile on Anetti poolel ka löökide kõrgem kvaliteet. Seekord tegi Anett isegi lihtvigu vähem (22 vs 25), sest taolises mängus, kus 80% punktidest kulgevad ühe poole rünnakute tähe all, peaks see pool ka rohkem eksima, aga nii täna ei olnud.

Esimene sett võinuks lõppeda kiiremini, sest Anett juhtis 5:0. Algus oli tunduvalt erinev Anetti kahest eelmisest kohtumisest, kus ta jäi murdega taha 1:2. Neis kohtumistes oli tal raskusi enda käima saamisega, aga kui mängumootor hakkas tööle, polnud vastasel midagi teha. Peterson jäi aga kohe nö “rongi alla” ja seisul 5:0, 40:30 oli Anettil vastase servil kasutada settpall, kuid rootslanna suutis esimest korda pallingut hoida ja siis ka vastumurde teha. Päris ärevaks siiski ei läinud, sest seisul 5:3 andis Anett geimis ainult ühe punkti ära.

Teine sett oli alguses tasavägisem, mängiti kaks pikka geimi. Kui aga seisul 1:3, 30:15 andis Peterson ära (tegelikult oleks õigem öelda, et võeti ära) servigeimi, oli mängu lõpp ainult formaalsus. Tundub, et üha paremaks läheb ka Anetti serv, ta lõi täna 7 ässa ning esimese servi õnnestumisprotsent püsib stabiilselt üle 60 (täna 63%, kuid Petersonil 64%).

Väljaku intervjuus ütles Anett, et tunneb ennast hästi ja kõik on tulnud välja vajalikul viisil. “Teise ringi mängu järel oli mul väsimus, aga see on läinud üle. Motivatsioon aitab kaasa,” ütles Anett, kes uskus, et nii tähtis mäng nagu on pühapäevane Cluj-Napoca turniiri finaal, teda närveerima ei pane.

Anetti küsitlenud Alexandra Dulgheru tegi ka nalja, kui soovis teada, kas Anetti hüüdnimi on tõesti Tallinna Tornaado. Anett muidugi naeris, aga ütles, et selline hüüdnimi on jutuks tulnud, aga “õnneks mind keegi selle nimega ei kutsu.”

Peaks olema üsna kindel, et finaalis tuleb Anettil kõige raskem mäng, sest nii Simona Halep (Rumeenia, 1) kui ka Marta Kostjuk (Ukraina, 6) on tema senistest vastastest tugevamad. Neppi arvates võib Kostjuk olla ohtlikum, sest lööb kõvemini. “Halep on pehmem ja kindlasti mitte sellises vormis nagu parematel aegadel,” ütles Neppi. Delfi TV ülekandes rõhutas aga Toomas Leius, et psühholoogiliselt võib Halep olla keerulisem vastane, sest Anett on talle kolm korda kaotanud ja viimati koguni 1:6, 1:6.

Halepi ja Kostjuki mäng algab kell 17.

scroll to top