fbpx
Close

Maria Lota Kaul näitas head võitlusvaimu, Glinka/Saar võitsid paarismängu

– Maria Lota Kaul / Foto: ETL/Igor Pissarev

Kolm Eesti tennisisti, kes täna ITF-i turniiridel väljakul käisid, olid ka võidukad.

Maria Lota Kaul pidas Melilla (Hispaania) 15 000 USD auhinnafondiga turniiril maratonmängu vabapääsme (wild card) teeninud 16-aastase hispaanlanna Raquel Gonzalez Vilariga ja võitis 6:3, 3:6, 7:5. Otsustavas setis pidi Kaul nö kaks korda võitma. Ta oli ees 5:3, 30:0 ja siis omas kaht matšpalli seisul 5:4, aga vastane viigistas. Kuid Kaul läks uuesti ette 6:5 ja kuigi 40:15 eduseisu veel ei kasutanud, siis kokku viienda matšpalliga lõpetas mängu. Tuleb arvestada, et Lääne-Euroopas on praegu tugev kuumalaine ja ilmselt mängiti 35-kraadises palavuses.

Nii et kuigi vastane ei olnud päris ITF-i kesktaseme mängija, oli olusid arvestades Kauli võitlus kiiduväärt. Eestlanna tuli ka otsustavas setis välja 1:3 kaotusseisult. Servimurdmisi oli selles mängus palju, Kaul suutis seda kaheksal ja vastane seitsmel korral. Eesti tennisisti vedas mõnevõrra alt esimese servi kehv protsent (48).

Meeste 15-tuhandeliselt turniiril Monastiris (Tuneesia), kus arvatavasti valitseb sarnane kuumus, pääsesid Daniil Glinka ja Karl Kiur Saar kergemalt, kui võitsid paarismängu 1. ringis Boriss Pokotilovi ja Aleksandr Ševtšenko (Venemaa) 6:3, 6:2. See tähendab ka veerandfinaali jõudmist. Üksikmängus Saar kaasa ei tee, aga Glinka alustab homme. Kahjuks ei vedanud Glinkal loosiga, ta läheb kokku esimesena asetatud Skander Mansouriga (Tuneesia, ATP 392.). Glinka ise asub 941. kohal.

Kenneth Raisma alustab Plaisiris (Prantsusmaa) 25-tuhandelise põhiturniiri samuti homme.

scroll to top