fbpx
Close

Kaia Kanepi teenis veel ühe kindla võidu ja mängib finaalis

Kaia Kanepi. / Foto: AFP/Scanpix

Kaia Kanepi alistas Milovices (Tšehhi) ITF-i 15 000 dollari auhinnafondiga turniiril Linda Noskova (Tšehhi) 6:2, 6:2 ja pääses ettearvatult finaali.

Ettearvatult seepärast, et vähemalt maailma edetabeli põhjal Kanepile sel turniiril väärilisi vastaseid pole. Kui esimestes ringides oli Kaia ka mõnes setis kaotusseisus, siis viimases kahes kohtumises seda juhtunud enam pole. Laupäeval 15-aastase Noskova vastu läks Kanepi esimeses setis ette 2:0 ja teises 4:0 ning geimikaotused tulid ainult seti keskel või lõpupoole.

Oma pallingut Kaia täna ei loovutanudki, vastasel oli terve mängu jooksul vaid üks murdepall, ehkki seekord “patustas” Kanepi 7 topeltveaga, lüües nende kõrval 4 ässa. See-eest võitis Kaia poolfinaalis koguni 89% esimese pallingu punktidest, mis on märksa parem näitaja, kui kahes eelmises kohtumises, kus see protsent oli 60-70 vahel.

Finaalis on Kanepi vastane Eestis sageli mänginud Anastassia Kulikova (Soome, 8), kes oli küll esimeses setis 3:5 taga, aga sai siis vastase Johana Markova (Tšehhi, 2) vigastuse tõttu loobumisvõidu. Äsja mängis Kulikova Pärnus Paf Openil, kus ta alistas Lissi Kubre, aga andis veerandfinaalis Katriin Saarele loobumisvõidu seisul 1:2. Suvisel Pärnu turniiril Merko Estonian Open võitis Kulikova koos Elena Malõginaga paarismängu, samuti nad kohtusid omavahel oktoobrikuus Stockholmi finaalis, kus jäi peale Soome tennisist. Kanepile ei tohiks Kulikova muidugi ohtlikuks saada.

Finaal algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 11.

scroll to top