fbpx
Close

Endise hoo tagasi saanud Naomi Osaka võitis Pekingis

Naomi Osaka Pekingi turniiril. / Foto: Reuters/Scanpix

Pekingi WTA Premier Mandatory finaal oli mõnevõrra sümboolne, sest maailma praegune esireket Ashleigh Barty (Austraalia) kohtus eelmise esireketi Naomi Osakaga (Jaapan, 4). Osaka võitis 3:6, 6:3, 6:2.

Servimurdeid nähti selles mängus vähe, Bartyl õnnestus see ainult üks kord esimeses setis, Osakal kokku kolmel korral. Küll aga oli jaapanlannal veel ohtralt murdevõimalusi, mis jäid realiseerimata.

Nüüd on kaks noort tennisetippu võitnud 2019. aastal võrdselt kolm ja ka sama kaaluga turniiri. Mõlemal on kirjas esikoht suurelt slämmilt (Osaka Austraalias ja Barty Roland Garrosis), Premier Mandatory turniirilt (Barty võitis Miamis) ja tavaliselt WTA turniirilt (Osaka võitis Osakas ja Barty Birminghamis). Et aga Barty on tegutsenud terve hooaja stabiilselt, kuid Osakal oli vahepeal mõõn, siis on austraallanna maailma edetabelis kindel liider 7096 punktiga – ta edestab enam kui tuhande punktiga Karolina Pliškovat (Tšehhi). Osaka tõusis aga mööda Elina Svitolinast (Ukraina) ja on nüüd kolmas.

Anett Kontaveit langeb homme avaldatavas edetabelis ühe koha võrra ja on nüüd WTA 26. reket. Temast möödus 19-aastane ukrainlanna Dajana Jastremska, kes on 23. Palju ei puudunud, et Kontaveidist langenuks tahapoole taanlanna Caroline Wozniacki, kes eelmisel aastal oli Pekingi turniiri võitnud. Et aga ta jõudis tänavu poolfinaali, siis ta osa punktidest päästis – vastasel juhul võinuks Wozniacki isegi TOP30 seast välja langeda. Nüüd on taanlanna 24. ja Anastasia Sevastova (Läti) endiselt Balti riikide parimana 25.

Osaka kõige raskem mäng Pekingis oli veerandfinaalis, kui ta alistas hooaja komeedi Bianca Andreescu (Kanada, 5) samuti pärast avaseti kaotust 5:7, 6:3, 6:4. Osaka rääkis eile pärast Wozniacki võitmist pressikonverentsil, et ei saanud enne mängu Andreescuga üldse und ja nii ta ei valmistunud taktikaliselt ka matšiks taanlannaga, sest pidi võimalikult palju magama, et välja puhata. Kuid Osaka ütles enda kohta, et ta on pigem instinktiivne mängija, mistõttu tal väga ettevalmistust teha vaja polegi.

Osaka kindlustas alles viiendana pääsu WTA finaalturniirile Shenzheni, enne olid koha taganud Barty, Pliškova, Simona Halep (Rumeenia) ja Andreescu. Maailma 4. reket Svitolina pole aga veel kohta taganud, sest ta võitis eelmisel aastal WTA finaalturniiri ja neid punkte ei arvestata sinna pääsemisel. Nii et 2019. aasta arvestuses on Osaka alles viies ja Svitolina kaheksas ehk hetkel siiski viimasel finaalturniiri kohal.

scroll to top