fbpx
Close

Anett Kontaveit võitis raskeks kujunenud mängu

Anett Kontaveit mängimas Wimbledoni 1. ringis. / Foto: AFP/Scanpix

Anett Kontaveit (20) alustas Wimbledoni turniiri võidukalt, kui alistas avaringis Shelby Rogersi (USA, WTA 298.) 6:0, 3:6, 6:4. Mäng kestis tund ja 40 minutit.

Esimene sett oli mõnevõrra petlik. See polnud Anetti jõudemonstratsioon, vaid pigem Rogersi ebakindel mäng. Võimalik, et selline olukord maksis Kontaveidi jaoks teises setis valusalt kätte, sest kui Rogers elavnes, hakkas Anett rohkem eksima. Eesti esireket jäi isegi kahe murdega taha, võttis ühe tagasi, aga siis seisul 3:5 kaotas veel ühe servigeimi.

Otsustav sett oli kolmest ainus, kus mõlemad pooled näitasid suurepärast tennist. Õnneks selgus, et maailma 20. reketi hea mäng on siiski pisut parem Rogersi heast mängust. Oma pallingul oli Anett nüüd kindel ja kuigi ameeriklanna servis ka üsna veenvalt, tuli tal üks nõrgem geim sisse (seisul 2:2) ja see otsustaski. Murdepalle Rogers kolmandas setis ei teeninudki, kuid ta suutis veel Anetti eduseisul 5:4, 40:15 päästa kaks matšpalli. Nii et selles mõttes oli kolmas sett nagu õige murutennis: üks servimurre ja oledki teises ringis!

Kui Anett jätkaks turniiri sarnaselt tänase kolmanda setiga, võiks isegi vahepeal kaotatud usu tagasi saada – seda nii Anett ise kui ka tema fännid. Viimasel kahel kuul on olnud poolehoidjail päris närviline Kontaveidi mänge vaadata, sest kunagi ei tea, mis võib juhtuda.

Anetti järgmine vastane on Heather Watson (Suurbritannia, WTA 122.). Täna alistas inglanna. kes möödunud aasta talvel võitis Tallinnas FedCupi alagrupiturniiril Katriin Saart, ameeriklanna Catherine McNally (165.) 7:6, 6:2. Mängu tutvustuses räägime Watsonist pikemalt, aga ütleme kohe, et inglanna on viimasel ajal üsna kesiselt mänginud. Samas on nende omavaheline seis 2:2, seega vara hõisata ei tohiks.

Nüüd ka pisut tänase mängu statistikat. 28 äralööki ja 21 lihtviga on Anetti poolt vaadatuna head numbrid, Rogersil need vastavalt 22 ja 23. Kuna Kontaveit lõi 7 ässa ega teinud ühtki topeltviga, siis mängust saavutatud äralöögid/lihtvead olid tegelikult tal viigis. Nii et serv aitas palju kaasa, ka esimese servi protsent (69) ja saavutatud punktid (75%) oli korralik tulemus. Sellegipoolest loovutas Anett ikkagi kolm oma pallingugeimi, kõik teises setis.

Rogers lõi 4 ässa ja tegi 2 topeltviga, tema esimese servi õnnestumisprotsent oli 60, aga siin tuleks vaadata settide kaupa: 1. sett 33%, 2. sett 59% ja kolmas sett 82% (!). Rogers läks mängu jooksul kogu aeg paremaks, aga põrkus kolmandas setis endast tugevama mängija vastu. Murdepalle realiseeris Kontaveit 11st 5 ja Rogers 4st 3.

scroll to top