fbpx
Close

Täna võib selguda, kas Anett Kontaveit kerkib edetabelis 19. kohale

Anett Kontaveit. / Foto: Zumapress/Scanpix

Eesti esireketil Anett Kontaveidil on võimalus tõusta esmaspäeval oma karjääri kõrgeimale, 19. kohale, kuid see sõltub erakordses hoos oleva šveitslanna Belinda Bencici tänasest tulemusest.

Indian Wellsi turniiri 21. edetabelikohalt alustanud Kontaveit tõusis nn jooksvas edetabelis 19ndaks tegelikult juba ilma ühegi võiduta, sest pärast turniiri 2. ringis saadud kaotusi langesid temast tahapoole venelanna Darja Kasatkina ja prantslanna Caroline Garcia. Kasatkina kaotas koguni 650 edetabelipunkti, sest oli mullu jõudnud Indian Wellsis finaali.

Kahe võiduga, mille Anett Californias teenis, kindlustas ta oma 19. positsiooni, kuid siis hakkas teda tagant ründama Bencic, kes üllatas 6:3, 6:1 võiduga maailma esireketit Naomi Osakat (Jaapan). Muide, pärast mängu ütles Osaka, et ta ei saa kaotuse üle kuidagi kurta või midagi kahetseda, sest vastane mängis sedavõrd hästi.

Bencic ja Osaka on tegelikult sündinud samal aastal (1997), kuid Bencic on nüüd juba saanud 22, Osaka sünnipäev on sügisel. Nende teed on olnud väga erinevad, sest Bencic kerkis juba 18-aastaselt tipu lähistele, kui Osakast polnud veel midagi kuulda. Vahepeal vajus aga šveitslanna esisajast sootuks välja, kuid on tegemas nüüd uut tõusu – ta juba võitis tugevakoosseisulise Dubai turniiri.

Karolina Pliškova (Tšehhi, 5) on mängija, kes võib pärast Kontaveidi alistamist teda edetabelis karjääri kõrgeimale kohale aidata, kui võidab täna Bencici. Kuid edetabelikohale vaatamata peavad kihlveokontorid Bencicit kergeks soosikuks, tema võidukoefitsient on 1,7 lähistel, Pliškoval 2,1-2,2.

Kui Bencic täna võidab, siis ta veel Kontaveidist jooksvas edetabelis mööda ei tõuse. Selleks, et rikkuda eestlanna parim edetabelikoht, peab Bencic jõudma vähemalt finaali. Seega ongi pealkirjas öeldud, et täna võib selguda – Bencici kaotuse korral. Kui seda ei juhtu, tuleb šveitslanna mängu uuesti jälgida reede hilisõhtul.

scroll to top