fbpx
Close

Paarismängu võit jättis Prantsusmaa ellu

Nicolas Mahut (vasakul) ja Pierre-Hugues Herbert. Foto: Reuters/Scanpix

Lille’is jätkunud Davise karikafinaalis suutis Prantsusmaa võita tänase paarismängu ja vähendada kaotusseis 1:2-le.

Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut, kes nädal varem pääsesid ATP aastalõputurniiri finaali, võitsid Mate Pavici ja Ivan Dodigi 6:4, 6:4, 3:6, 7:6. Kaks esimest setti olid täiesti analoogilised. Horvaatia sai esimesena murdepalli, jättis selle realiseerimata ja siis teenis Prantsusmaa murdepalli ja kasutas võimaluse ära. Erinevus oli vaid selles, et esimeses setis õnnestus see seisul 3:3, aga teises setis seisul 4:4.

Kolmandas said prantslased kohe murdega ette. Seisul 2:0 oli Herbert/Mahut’l veel neli murdepalli, kuid tõenäoliselt võidu kindlustanud murre jäi saamata ja nüüd Pavic/Dodig kogusid ennast. Seisult 1:3 võitsid horvaadid viis geimi järjest, nende hulgas ka kaks servimurret. Veel neljanda seti algul oli pikk geim, kus horvaatidel võimalus vastase palling murda. Kui aga prantslased pika geimi võitsid, läks initsiatiiv taas neile. Herbert/Mahut olid vastase pallingul ees 5:4, 40:0, aga kõik matšpallid jäid kasutamata. Kuid kodupubliku õnneks ei andnud prantslased tie-break’is oma servil ära ühtki punkti, said kätte varajase minimurde ja võitsid 7:3.

Statistika näitab, et prantslased polnud sugugi suures ülekaalus, punktidega nad võitsid vaid 143:139 (seega oli enne viimast tie-breaki selles arvestuses viik). Ässad/topeltvead olid mõlemal paaril +1, prantslastel 7/6 ja horvaatidel 6/5 ning üldiselt polnud ka teistes pallingu näitajates kuigivõrd erinevusi. Nii palju võib öelda, et Prantsusmaa paari mäng oli pisut teravam, sest äralöögid olid nende kasuks 54:44, aga lihtvigu tegid nad veidi rohkem 36:31. Murdepallide realiseerimine oli mõlemal kesine, nagu ka eelnevast jutust aimu: Prantsusmaal 11st 3, Horvaatial 9st 2.

Esialgse plaani kohaselt kohtuvad homme üksikmängudes Jeremy Chardy – Marin Cilic ja Jo-Wilfried Tsonga – Borna Coric. On võimalus, et Prantsusmaa toob kellegi asemel välja Lucas Pouille’i, kuid Horvaatia ilmselgelt vahetust ei tee, sest nii Cilic kui ka Coric võitsid esimese mängu kolmes setis. Võib-olla on isegi tagasihoidlik öelda, et Horvaatia karikavõidu šansid on vähemalt 90%.

Prantsusmaa kapteni Yannick Noah’ sõnul lootus püsib. “Keegi pole võitnud finaali 0:2 kaotusseisust pärast 1939. aastat. Aga me oleme sellega harjunud, et teeme midagi ebaharilikku. Alati, kui Prantsusmaa midagi võidab, on see millegi poolest esmakordne kas siis 40 või 50 aasta jooksul,” muigas Noah. Kapten ei teatanud, kes homme üksikmängus osalevad, vaid lubas koosseisu välja kuulutada viimasel hetkel. “Loodan ka pealtvaatajate abile,” lisas Noah. “Esimesel päeval olid Coric ja Cilic nii palju üle, et rahvas ei läinud käima. Kui suudame nüüd pinget tekitada, annab rahva toetus meile positiivset energiat ja mõjub negatiivselt vastasele.”

scroll to top