fbpx
Close

Vladmiri Ivanov sai PAF Openi esimeses ringis raske võidu

– Vladimir Ivanov / Foto: Siim Semiskar

Pärnu meeste PAF Open ITF Futures turniiril olid teisipäeval kavas üksikmängud. Eesti tennisistidest tuli esimesena platsile turniiril seitsmendat asetust omav Vladimir Ivanov. 

Vladimir Ivanovi vastaseks oli ATP-punktideta slovakk Peter Vajda, kes murdis end põhitabelisse läbi kvalifikatsiooni. 22-aastane Vajda oli 2,5 aastat tagasi maailmas 761. reket. See on siis enam-vähem sama positsioon, mis Ivanovil praegu – 804. Peter Vajdat on kaks aastat kimbutanud vigastused, mistõttu tema mänguvormi oli raske ette prognoosida. Igal juhul oli Peter Vajda näol tegemist “musta hobusega”, kerget mängu polnud oodata. Huvitava faktina olgu märgitud, et Peteri onu Marian Vajda on Novak Djokovici treener.

Esimene sett kulges seisuni 4:4 kindlate servigeimidega mõlemalt poolt, Ivanov oli selleks hetkeks oma servilt kaotanud ainult ühe punkti! Samas Vajda servide tõrjumisega oli meie mees hädas, sest need olid hästi platseeritud, eriti esimesse servikasti. Mängu edenedes harjus slovakk Ivanovi tempoga. Kohati tundus, et Ivanov ei tea, mida teha ja jäi liiga passivseks. Kuigi Ivanovil õnnestus serv tagasi murda ja seis viigistada 5:5-le, tuli otsa väga halvasti mängitud geim ning see sillutas tee slovaki setivõidule 7:5.

Teises setis mängis Ivanov hoolikalt igat punkti ja vältis jämedaid vigu. Seisul 2:1 Ivanovile tegi Vajda kaks topeltviga (mängu esimesed) ning meie tennisist ei jätnud võimalust kasutamata. Sellest piisas, et teine sett viia võiduka lõpuni – 6:3.

Kolmandast setti alustas pallinguga Peter Vajda. Otsustavaks sai seisul 3:3 Ivanovi tehtud servimurre, mille ta kinnistas 5:3-l teise servimurdega. Seega raske võit Ivanovile tulemusega 5:7 6:3 6:3.

Vladimir Ivanov: “Teadsin, et ei pruugi kerge mäng tulla. Esimeses setis mängis Vajda pikkades pallirallides mu üle. Ta oli kogu aeg sammu võrra minust ees. Just siis kui tahtsin aktiivsema löögi teha, tuli temalt vastu terav vastus. Enamus punkte sain otse servilt. Alates teisest setist püüdsin tempoga varieerida ja seda pigem alla tõmmata. Vastane oli hädas minu lõigetega. See tõi lõpuks edu.”

Statistikat. Esimesena toome ära Ivanovi näitajad. Ässad 7-10, topeltvead 0-5, esimese servi õnnestumise protsent 57-64, esimeselt servilt võidetud punktide protsent 83-58, teiselt servilt võidetud punktide protsent 68-50.

Järgmises ringis kohtub Ivanov itaallase Giorgio Riccaga, kes ei tohiks Vajdast ohtlikum vastane olla.

Turniiritabel.

scroll to top