fbpx
Close

Oliver Ojakäär ja Johannes Seeman said paarismängus edasi

Oliver Ojakäär. / Foto: Facebook

ITF-i turniiride meeste paarismängus pidid täna platsile tulema neli eestlast, kuid Markus Mölderi mäng Monastiris venib vihma tõttu ja kohtumine võib lükkuda homsele. Kuid edukad olid juba Oliver Ojakäär Sharm el Sheikhis ja Johannes Seeman Sarreguemines’is, mõlemad M25 turniiril.

Seega on kindel, et Eesti tennisistide tulemus paarismängus on täna vähemalt 50%, sest juba võitis ka Elena Malõgina, kuid hilisõhtul mängib veel Liisa Varul.

Ojakääru ja Preston Browni (USA) võit Brian Bozemoj (Holland) ja Maximus Jonesi (Tai) üle oli üsna dramaatiline ja mäng lõppes 3:6, 6:3, 10:8. Ojakäär kohtus Jonesiga nädala jooksul juba kolmandat korda, sest eelmisel turniiril samuti Sharmis oli ta tailasele kaotanud nii paaris- kui ka üksikmängus. Kolmas katse oli edukas, aga eks mängisid ju uued paarilised ka. Esimesed kaks setti olid sarnased, kuigi vastupidiselt – esimese setis tegid vastased kaks ja teises Brown/Ojakäär kaks murret, kusjuures mõlemas setis sündis teine murre seisul 5:3, kui veel oli varu oma servi näol.

Tie-break’is läks aga nii, et viimane viigiseis oli 2:2 ja pärast seda juhtisid ainult Brown-Ojakäär. Kuid seisul 9:6 kaotasid nad oma servil mõlemad punktid ja ikkagi tekkis oht, mille nad õnneks likvideerisid punktiga tõrjel. Veerandfinaalis kohtuvad Brown/Ojakäär Alexandr Binda (Itaalia) ja Nikita Janiniga (-).

Sharmis mängis ka Kristjan Tamm, aga tema kaotas koos Sidharth Rawatiga (India) Lucas Delianole (Saksamaa) ja Khumojun Sultanovile (Usbekistan), kes oli meile palju pahandust teinud septembrikuus Davis Cupil. Tookord oli Sultanov paarismängus lausa hiilgav, kui nad koos kaasmaalase Sergei Fominiga alistasid Seemani ja Siim Troosti. Aga täna olid Rawat/Tamm ees 6:1, 4:2 ja siis seisul 4:3 omasid servil 40:15 edu. Seejärel kaotati kolm punkti, neist otsustav punkt seisul 40:40. Ja kõik kordus seisul 5:6. Nüüd oli vaja serv võita selleks, et kindlustada tie-break, aga jälle mängiti 40:15 edu maha.

Tie-break tuli sellegipoolest, aga otsustav kümne punktini. Seal olid Rawat/Tamm ees ainult seisul 2:1. Viimane viigiseis oli 5:5, siis tegid vastased taas kolmepunktise spurdi ja võitsid mängu 1:6, 7:5, 10:7.

Otsustavast tie-break’ist pääses Seeman, kes Prantsusmaal mängib paari koos Stefan Cooperiga. Ega sellest mängust suurt midagi kirjutada polegi, sest 6:4, 6:4 võit prantslaste Sydney Alexanderi ja Boris Fassbenderi üle tuli iseenesest lihtsalt – murre kummaski setis ja oma servi kindel hoidmine. Siiski ühe erandiga – teises setis, kui Cooper/Seeman juba olid murdega ees 2:1 jäid nad servil 30:40 taha. Aga see oli ka vastastel mängu ainus murdevõimalus. Cooper/Seemani järgmised vastased pole veel teada, aga nad on jälle prantslased, sest kaks selle riigi paari mängivad samas tabeliveerandis omavahel.

Kui Mölder veel täna mängib, lisame tulemuse samas uudises.

scroll to top