fbpx
Close

Liisa Varul võitis esmakordselt ITF-i turniiri!

Liisa Varul. / Foto: Indrek Arula

Kuuendal katsel õnnestus Liisa Varulil lõpuks võita ITF-i W15 turniir paarismängus. See sündis kauges Mehhikos Huamantla turniiril.

Varem viis korda finaalis kaotanud Varuli õnnelikuks paariliseks oli seekord Malaika Rapolu (USA), kellel on täna võimalus tulla ka turniiri kahekordseks võitjaks, sest ta mängib üksikmängu finaalis. Rapolu on 21-aastane tennisist, kes üksikmängus asub maailma edetabelis 814. kohal, kuid paarismängus on 20-aastane Varul (WTA 706.) temast üle neljasaja koha eespool.

Finaalis alistasid neljandana asetatud Rapolu/Varul kolmandana asetatud Mehhiko paari Claudia Sofia Martinez Solis/Maria Fernanda Navarro 7:6, 4:6, 10:7. Vaatamata sellele, et otsustava seti asemel mängiti tie-break ja üheski geimis üle seitsme punkti ei mängita, kestis kohtumine tund ja 55 minutit. Esimeses setis jäid Rapolu/Varul kaks korda murdega taha, aga tulid sellest välja ja läksid tie-break’is kohe 3:0 ette. Vastastel ei õnnestunudki alla kahe punkti enam kaotusseisu vähendada ja Rapolu/Varul võitsid 7:4. Teises setis olid mehhiklannad ees 5:1, aga taas tulid Rapolu/Varul järele 5:4, kuid setti enam ei päästnud. Otsustavas tie-break’is oli Eesti/USA paar taga 0:2, aga nad läksid ette 4:2 ja enam ei jäänud kordagi kaotusseisu. Viimane viigiseis oli 6:6.

Homme veel ITF-i turniiride punkte ei lisata, aga Varul peaks ülejärgmisel esmaspäeval kerkima paarismängu edetabelis kuhugi 630. koha kanti. Eesti mängijaist on Varul Ingrid Neeli ja Elena Malõgina järel kolmas.

scroll to top