fbpx
Close

Elena Malõgina alistas veenvalt WTA endise 23. reketi!

Elena Malõgina. / Foto: Igor Pissarev

Elena Malõgina sai täna Shrewsbury ITF W100 turniiril karjääri ühe parema võidu, kui alistas maailma endise 23. reketi Mona Bartheli (Saksamaa) 6:4, 6:0.

Praegu on Barthel edetabelis 170. kohal ja 34-aastase mängija vorm juba langemas, aga nii kindel võit on igal juhul meeldiv üllatus. Esimeses setis sai Malõgina murde esimesena, aga Barthel kohe viigistas 2:2. Kuid Eesti esireketil oli murdepall ka viiendas ja seitsmendas geimis ning neist teise ta realiseeris. Ja kuigi teises setis polnud ühtki väga kindlat geimi (igas geimis loovutas Malõgina kaks või kolm punkti), on 6:0 igal juhul veenev.

Malõgina jäi küll ässadega 0:5 alla, aga ta tegi ainult ühe topeltvea vastase seitsme vastu. Enam-vähem võrdse esimese servi õnnestumisprotsendi (63 vs 64) juures võitis Malõgina esimeselt pallingult 77, aga Barthel 57% punktidest.

Bartheli parim aasta oli 2013. kui ta kerkiski märtsis 23. kohale. Samal hooajal võitis ta oma ainsa WTA 500 turniiri Pariisi siseväljakutel, praegu seda võistluste enam kalendris pole. Samuti on Barthel saanud esikoha kolmel WTA 250 turniiril, viimati 2017. aastal. 2019. aastal, kui Barthel oli edetabelis langenud juba 85. kohale, kaotas ta Rooma turniiri avaringis Anett Kontaveidile. Kuid Kaia Kanepi vastu Barthel nende ainsa omavahelise mängu 2014. aasta Bastadi turniiril võitis, kusjuurese tookord sai sakslanna ka oma kolmanda WTA tiitli just Rootsist.

Teises ringis kohtub Malõgina Oksana Šelehmetevaga (-), kes on maailma edetabelis 184. kohal. Kuid tema on siiski alles 21-aastane ja praegu tõusuteel, kui ta juulis võitis Roomas W75 turniiri. Samas on Šelehmeteva olnud edetabelis ka kõrgemal, tema parim koht 138. pärineb 2022. aastast.

scroll to top