fbpx
Close

Arina Sabalenka kaitses Wuhanis tiitlit ja läheneb maailma esireketi nimetusele

Arina Sabalenka Wuhani turniiril. / Foto: AFP/Scanpix

Arina Sabalenka (1) võitis Wuhanis kolmandat korda järjest WTA Masters 1000 turniiri ja on maailma edetabelis nüüd poolatarist Iga Swiatekist taga vaid 69 punkti.

Sabalenka alistas finaalis Qinwen Zhengi (Hiina, 5) 6:3, 5:7, 6:3, kuid mäng oli palju tasavägisem kui samade naiste eelnevad kohtumised, mis olid kõik lõppenud Sabalenka kindla võiduga, üle viie geimi polnud ta Zhengile kunagi loovutanud.

Murdeid oli vähe vaid esimeses setis, kus Sabalenkale piisas ühe tõrjegeimi võitmisest seisul 3:2. Aga teisest setist alates algas vastastikkune murdmine. Zheng oli 1:2 taga, kuid viies järgmises geimis ta domineeris, ehkki neist üht ta ei võitnud. Kuid edu oli siiski 5:3, aga Sabalenkal õnnestus viigistada. Viimane sõna jäi siiski Zhengile, kes seisul 6:5 tegi otsustava murde. Kuid kolmandat setti alustas Sabalenka kahe murdega, ta juhtis 3:0 ja vähemalt ühe murdega oli ta kuni lõpuni ees.

Sabalenka on nüüd 2024. aastal võitnud neli, kuid Swiatek viis turniiri. Aga valgevenelannal on rohkem slämmiturniiride võite – kaks ühe vastu. Swiatek Wuhanis ei mänginud, sest oli vahetanud treenerit. Väidetavalt poolte kokkuleppel lõppes tema koostöö Tomasz Wiktorowskiga, kes oli Swiateki treener kolm aastat. Swiatek ei olnud (jällegi väidetavalt!) vigastatud, vaid puudus Wuhanist põhjusel, et uues olukorras polnud ta veel valmis tippturniiril kaasa lööma. Ta ei mänginud ka Pekingi WTA 1000 turniiril.

scroll to top