fbpx
Close

Rahnel ja Tottrup jõudsid Egiptuses põhiturniirile

Anna Maria Tottrup Eesti meistrivõistlustel, kus ta tuli pronksile. / Foto: Igor Pissarev

Sharm el Sheikhi W15 turniiril mängib põhitabelis kolm eestlannat, kellest kaks läbisid edukalt kvalifikatsiooni.

Laura Rahnel sai edasi juba eile, kui alistas kvalifikatsioonis neljandana asetatud Martina Smolenova (Slovakkia) 6:3, 6:1. Rahnel on endiselt hädas serviga ja ta tegi lühikeses mängus 16 topeltviga. Aga ta võitis kaheksast tõrjegeimist seitse ja see otsustas.

Anna Maria Tottrupi teine mäng venis vihma tõttu tänasele, kuid ta alistas Jelizaveta Smirnaja (-) 7:6, 7:6. Esimeses setis läks Tottrup kaks korda murdega ette, aga ei kasutanud oma servi seisul 5:4 ning sett lõppes tie-break’iga, kus eestlanna oli kogu aeg ees ja võitis 7:5. Teises setis jäi Tottrup ise murdega taha, aga viigistas seisuks 4:4. Ta valitses ka teist tie-break’i, kus oli vaid üks viigiseis 3:3, mille järel Tottrup võitis neli punkti järjest.

Tänu vabapääsmele (wild card) sai otse põhiturniirile Andrea Roots, aga ta juba täna mängis avaringi kohtumise ja kaotas kaheksandana asetatud Sandugaš Kenžibajevale (Kasahstan, WTA 935.) 1:6, 2:6. Ka rahnel mängib homme avaringis kasahhitariga, kelleks on Aružan Sagandikova ning võidu korral läheks ta kokku Rootsi alistaja Kenžibajevaga. Samas tabeliveerandis on ka Tottrup, kes kohtub Mia Mackiga (Saksamaa). Oleks küll suur üllatus, aga võimalus on Rahnelil ja Tottrupil veerandfinaalis kohtuda.

Sharm el Sheikhi M15 turniiril mängib Oliver Ojakäär, kes alustab homme seitsmendana asetatud Peter Bertrani (Dominikaani, ATP 500.) vastu. Ojakäär pidi ka oma treeneri Kenneth Raismaga mängima paari, aga täna hommikul selgus, et nad loobusid sellest mänguliigist.

scroll to top