fbpx
Close

Maailma esireket Iga Swiatek langes Wimbledonis välja!

Rõõmustab Julia Putintseva – just tema alistas Iga Swiateki. / Foto: AP/Scanpix

Naiste üksikmängus on Wimbledonis ka esimestes ringides parajaid üllatusi olnud, aga suurim neist sündis täna, kui maailma esireket Iga Swiatek (Poola) kaotas 3. ringis Julia Putintsevale (Kasahstan) 6:3, 1:6, 2:6.

Eriti lootusetu oli Switekile kolmanda seti algus, kui ta jäi 0:4 taha ja võitis neis geimides kokku ainult kolm punkti. Natuke võitlust veel oli ja Swiatekil õnnestus seisul 2:5, 15:40 päästa kaks matšpalli. Aga servis Putintseva ja seisul 40:40 lõpetas ta ikkagi mängu.

Sealjuures võitis Swiatek äralöögid 34:19, aga tegi 38 lihtviga Putintseva 15 vastu. Samas tegi Swiatek lihtvigu ka võidetud setis päris palju (12), kuid hoopis suurem vahe oli Putintseva mängus. Kasahstani teine reket tegi esimeses setis 11, kuid teises ainult ühe ja otsustavas kolm lihtviga!

Esialgu mängu kommentaare veel pole, aga vaatlejad märgivad, et Putintseva suutis muruväljakul oma mängu peale suruda ja oli lõpus lihtsalt väga hea, ehkki ka Swiatek pisut palju eksis. Swiatek ei ole Wimbledonis seni veerandfinaalist (2023) kaugemale jõudnud ja üldiselt ei ole poolatar muruväljakute mängija, aga samas tuli ta kunagi (2018) Wimbledonis juunioride turniiri võitjaks. Pärast tänavust Wimbledoni on Swiateki võidud/kaotused murukattel 17-8 ehk 68%, aga näiteks liival on ta võitnud 89 ja kõvakattel 79% mängudest.

Täna langes 3. ringis välja ka kahe eelmise hooaja finalist Ons Jabeur (Tuneesia, 10), kes kaotas Elina Svitolinale (Ukraina, 21) 1:6, 6:7. Naiste üksikmängu esikümnest olid varem välja langenud Arina Sabalenka (loobumisega), Jessica Pegula (USA, 5), tiitlikaitsja Marketa Vondroušova (Tšehhi, 6), Qinweng Zheng (Hiina, 8) ja Maria Sakkari (Kreeka, 9), kes brittide rõõmuks kaotas ennast uuesti leidvale 2021. aasta US Openi tšempionile Emma Raducanule.

Swiateki kaotus rõõmustas kindlasti Jelena Ostapenkot (Läti, 13), kes mängib nüüd Putintsevaga ja võiks loogiliselt jõuda poolfinaali, kus tal tõenäoliselt tuleks alles suurfavoriidi Jelena Rõbakinaga (Kasahstan, 4) kohtuda.

scroll to top