fbpx
Close

Oliver Ojakäär jõudis J500 turniiril paarismängu finaali

Oliver Ojakäär. / Foto: Beaulieu-sur-Mer’i turniiri Facebook

Eesti parim juunior Oliver Ojakäär osales lõppeval nädalal Offenbachi ITF-i J500 (varasem A-kategooria) noorteturniiril, kus jõudis koos Max Dahliniga (Rootsi) finaali.

Dahlin/Ojakäär olid asetatud viiendana, aga et mitmed edetabelis eespool olnud paarid langesid välja, ei tulnud neil enne finaali endast arvatavalt parematega kohtuda. Poolfinaalis võitsid Dahlin/Ojakäär 7:5, 6:4 Charlie Camuse (Austraalia) ja Jan Hrazdili (Tšehhi), kes olid välja lülitanud teise asetusega paari. Finaalis tuli aga kohtuda neljanda asetusega Alejandro Melero Kretzeri (Hispaania) ja Joel Schwärzleriga (Austria), kellele Eesti/Rootsi paar kaotas 1:6, 2:6. Kuid J500 turniirilt annab isegi paarismängu finaal (võrreldes üksikmänguga 1/4 punktidest) küllaltki kopsakaid punkte.

Kahjuks ei läinud Ojakäärul nii hästi üksikmäng, kus ta avaringis kaotas 6:7, 2:6 Vladimir Jakubenkole (Ukraina), kellega koos nad jõudsid Austraalia lahtistel veerandfinaali. Offenbachi turniiri tugevust näitab fakt, et maailma juunioride edetabelis 18. kohal asuv Ojakäär oli asetatud alles 12ndana. Esimesena oli asetatud maailma noorte neljas reket Ilijan Radulov (Bulgaaria), kuid ka tema langes avaringis välja. Üksikmängu võitis Federico Bondioli, kes on edetabelis 29., kuid suure tõenäosusega ta Ojakäärust nüüd möödub. Kuid ikkagi on Ojakäär väga lähedal juunioride TOP15 sekka pääsemisele – nii kõrgele on EEsti noormeestest varem kerkinud Jaak Põldma, Kenneth Raisma ja Mark Lajal.

Meenutame, et eelmisel nädalal Beaulieu-sur-Mer’is jõudis Ojakäär J300 turniiri finaali.

scroll to top